Politie Haaglanden

Persberichten 15 augustus

Haaglanden, 15-08-2006

Burger houdt verdachte van auto-inbraak aan
Den Haag - Toen een 48-jarige Haagse autobezitter een man in zijn geparkeerde auto zag inbreken, waarschuwde hij direct de politie. Dat gebeurde op dinsdagochtend 15 augustus, rond 6.30 uur aan de Loosduinseweg. Bij aankomst van de agenten, had de Hagenaar inmiddels de inbreker, een 28-jarige Hagenaar, aangehouden. De agenten namen de verdachte over van de autobezitter. Bij de fouillering van de verdachte troffen ze een autoradio aan. De verdachte is daarna meegenomen naar het politiebureau.

Verdachte valt in zeepsop
Rijswijk - Twee jongens uit Rijswijk van 13 en 17 jaar, zijn maandag 14 augustus rond 19.00 uur op het Bogaardplein staandegehouden voor baldadigheid. De jongens stonden om de vijver heen, toen de politie vroeg wat zij aan het doen waren. De twee verklaarden dat zij flessen met afwasmiddel in de vijver hadden leeggespoten. Bij het aanwijzen van de flessen is één van de jongens in het water gevallen. Beiden kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Verkeerscontrole
s-Gravenzande - De politie controleerde maandag 14 augustus rond 16.30 uur motorfietsen op de Monsterseweg. Van één motorfiets waren de koplampen afgeplakt, een tweede motor had een verlengde achterbrug en een derde motor had blauw glas bij zijn koplamp. Verder was bij alle drie de motorfietsen de wielbasis niet de aangegeven wielbasis zoals vermeldt op het kentekenbewijs. Van alle drie zijn de kentekenbewijzen ingevorderd. Een van de bestuurders had het kentekenbewijs niet bij zich, daarvan is de motorfiets in beslaggenomen. De bestuurders kregen een bekeuring mee en worden opgeroepen door het RDW om hun motorfiets opnieuw te laten keuren.

Verdachten diefstal aangehouden
Den Haag - Een 29 en een 31-jarige man uit Den Haag zijn maandag 14 augustus rond 09.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van metaal. Getuigen hadden gezien dat de verdachten uit een slooppand aan de Paardenbergstraat metaal in twee winkelwagens hadden ingeladen en alarmeerde de politie. Na een korte zoektocht naar het tweetal, kon de politie het tweetal in de directe omgeving aanhouden. Zij bekenden de diefstal en kregen een proces-verbaal.

Tas uit auto weggenomen
Den Haag - Een 41-jarige man zag maandag 14 augustus rond 14.30 uur dat zijn tas uit zijn auto was weggenomen aan de Hoefkade. Hij was een parkeerkaartje gaan halen en had zijn auto niet afgesloten. Bij terugkomst zag hij dat zijn tas was weggenomen. Toen hij om zich heen keek, zag hij dat er een jongen van rond de 20 jaar met een normaal postuur en een witte pet er met zijn tas op de fiets vandoor ging. Het slachtoffer kon de verdachte niet meer inhalen.

Man valt krantenbezorgster lastig: politie zoekt getuigen Zoetermeer - Maandag 14 augustus rond 11.45 uur werd een 15-jarige Zoetermeers meisje tijdens het bezorgen van folders in de wijk Seghwaert door een voorbijkomende man bij de Veulenweide beetgepakt en betast. De verdachte rende weg door een steegje in de richting van de Schapenweide. Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie is op zoek naar de identiteit van deze verdachte. Het gaat om een jongeman rond de 18 jaar oud gekleed in een blauw/witte trui met capuchon. Getuigen wordt gezocht zich via 0900-8844 te melden bij Bureau Zoetermeer.

Vier minderjarigen vernielen ruiten kas
Zoetermeer - Een oplettende burger belde maandag 14 augustus rond 16.00 uur de politie met de melding dat een groepje jongeren ruiten vernielden van een tuinbouwkas aan het Agaat. Bij het ter plaatse komen van de agenten troffen zij de melder en vier jongens aan. De jongens van 12 en 13 jaar afkomstig uit Zoetermeer bekenden de ruiten van de kas te hebben vernield. Het viertal werd meegenomen naar het politiebureau en worden doorverwezen naar Bureau Halt.

200 hennepplanten geruimd
Zoetermeer - Maandagavond rond 23.00 uur namen politieagenten na een inbraakmelding een kijkje bij een woning aan het Lijsterveld. In de woning was niemand aanwezig, maar op de zolderetage was een hennepkwekerij met rond de 200 planten. Ook was er sprake van illegaal stroomgebruik. Alle planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van dit pand.