Ingezonden persbericht


Alexander Rinnooy Kan nieuwe voorzitter EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Dr. A.H.G. Rinnooy Kan volgt in september drs. W.J. Deetman op als voorzitter van EPN - Platform voor de informatiesamenleving.

De heer Alexander Rinnooy Kan heeft gedurende zijn gehele loopbaan affiniteit betoont met informatie- en communicatietechnologie en andere innovatieve technologieën. Zo was hij vanaf de start lid van het door minister-president Balkenende voorgezeten Innovatieplatform.

Per 1 augustus van dit jaar werd hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. Daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur van ING, waar hij onder andere de informatietechnologie voor zijn rekening nam, en eerder voorzitter van VNO-NCW en rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De heer Wim Deetman heeft EPN voorgezeten vanaf medio 1999. In die periode ontwikkelde EPN zich tot nationale denktank op het gebied van de toekomst van de informatiesamenleving en agendeert het platform de maatschappelijke gevolgen van de invoering van ICT.

------------------

Nadere informatie: Tom van der Maas (directeur), mob. 06 - 25 130 130

EPN - Platform voor de informatiesamenleving, is een onafhankelijke stichting die tot doel heeft een evenwichtige integratie van informatie- en communicatietechnologie in de samenleving te bevorderen. Het platform agendeert daartoe de maatschappelijke gevolgen van verregaande invoering van ICT.
Voorzitter is dr. A.H.G. Rinnooy Kan, vice-voorzitter B.E.M. Wientjes. In EPN zijn het bedrijfsleven, de politiek, de overheid, de wetenschap en het maatschappelijk middenveld vertegenwoordigd. Het platform verricht onderzoek, geeft publicaties uit en organiseert uiteenlopende bijeenkomsten, waaronder expertmeetings, seminars en congressen.