Politie Hollands Midden

Datum: 15 augustus 2006

Leiden Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging De politie heeft dinsdag 15 augustus rond 02.20 uur op de Hogewoerd twee jongens uit Leiden van 16 en 18 jaar aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding dat de twee zich op de Breestraat en de Hogewoerd uitleefden op daar geplaatste fietsen, verkeersborden en deuren. Zo werden fietsen omvergetrokken, probeerden ze onder meer een verkeerszuil uit de grond te trekken en werd er geschopt tegen deuren van woningen/winkels. Een duidelijk signalement hielp de politie bij het zoeken naar de twee. Uit het eerste onderzoek bleek dat de 16 jarige vermoedelijk minder valt aan te rekenen. Hij stond er voornamelijk bij, maar liep niet weg en corrigeerde zijn maat niet. Beiden zijn nog ingesloten. De politie gaat vandaag verder met het onderzoek.

Voorschoten Politie vindt gestolen deurmatten De politie doet een oproep aan 18 eigenaren om hun gestolen deurmat op te komen halen bij het politiebureau aan de Zwaluwweg 4. De politie vond maandagmiddag 14 augustus op een bruggetje achter Het Wedde 21 gestolen deurmatten die daar waren neergelegd. Drie gedupeerde eigenaren hebben hun mat inmiddels weer terug. De politie wil graag de overige matten ook teruggeven aan hun eigenaren en doet daarom een oproep om ze bij het politiebureau op te halen. Het politiebureau is geopend op maandag tot en met donderdag van 09.00 en 18.00 uur en vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur. Ook kan de vermissing telefonisch gemeld worden via 0900-8844. De politie denkt dat baldadige jeugd verantwoordelijk is voor de deurmattenaffaire en stelt daarnaar een onderzoek in.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor inbraak drogisterij/parfumerie De politie heeft dinsdag 15 augustus rond 00.30 uur op de Rijnkade twee jongens uit Alphen aan den Rijn van 21 en 19 jaar en een 19 jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hun aanhouding volgde na een melding dat de drie waren gezien bij een drogisterij/parfumeriezaak aan de Van Manderssloosstraat, waar ze een ruit ingooiden en vervolgens iets uit de zaak haalden. Er bleek daar inderdaad een ruit vernield te zijn. Achter de vernielde ruit stond een rek met scheermesjes. Dankzij een goed signalement wist de politie de drie op de Rijnkade te achterhalen. In de directe omgeving van hun aanhouding vond de politie een aantal sets met scheermesjes. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen het drietal voort.

Ouderkerk a/d IJssel Controle zwaar verkeer De politie heeft maandagavond 14 augustus op de Kerkweg en de Oudelandseweg het zware verkeer in de gaten gehouden na klachten uit de buurt. Rond 20.15 uur werd een trekker met oplegger gecontroleerd. Deze overschreed het toegestane 15-tons gewicht met 7.7%. Zijn gewicht was totaal 16.156 kilogram. De bestuurder kreeg een bekeuring.

Vlist Snelheidscontrole De politie heeft maandag 14 augustus een snelheidscontrole gehouden op de West-Vlisterdijk. De controle werd gehouden met behulp van de lasergun en vond plaats tussen 07.30 en 08.30 uur. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor overschrijding van de maximumsnelheid van 50 km/h. Zij reden 72 en 74 km/h. Eén bromfietser reed 56 km/h en kreeg eveneens een bekeuring.

Schoonhoven Bromfietscontrole De politie heeft dinsdag 15 augustus rond 06.05 uur aan de Voorhaven twee bromfietsers, een 44 jarige man uit Bergambacht en een 19 jarige man uit Lekkerkerk, bekeurd voor het onverzekerd rijden. Ook reed één van deze mannen zonder verlichting en kreeg daar eveneens een bekeuring voor. Op zondagavond 13 augustus kregen twee jongens uit Schoonhoven van 17 en 19 jaar een bekeuring. Zij reden met veel bravoure op de Montignylaan waarna de agenten ze controleerden. Daarbij kwam vast de staan dat beide scooters opgevoerd waren en één van hen onverzekerd en zonder geldig bromfietscertificaat reed.

------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --