Politieberichten Eemland zuid, 09.55 uur

Utrecht, 15-08-2006

Auto rijdt tegen pui

LEUSDEN Een 71-jarige automobilist uit Leusden is maandagavond met zijn auto tegen de pui van een gebouw aan de Olmenlaan gereden. Daardoor raakte een deel van het pand zwaar ontzet. De bestuurder is met mogelijk rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 19.30 uur reed de Leusdenaar over de Olmenlaan in de richting van de Larikslaan. Door nog onbekende oorzaak reed hij rechtsdoor in een bocht naar links. Daarbij reed hij eerst dwars door een metalen afzetting, waarna hij een lichtmast omver reed. Vervolgens reed hij over een betonnen verhoging, waardoor hij als het ware werd gelanceerd. Uiteindelijk reed hij tegen de pui, waarna hij met de auto op zijn kant tot stilstand kwam.

Een bewoonster van dat deel van het pand raakte lichtgewond, maar medische behandeling was niet nodig. Op last van de brandweer werden twee delen van het pand ontruimd in verband met de schade aan het gebouw. Uiteindelijk werd één deel weer vrijgegeven. Het andere deel kan niet meer worden bewoond.

De bestuurder gaf zelf aan dat hij een fles wijn had leeggedronken. Zijn adem verraadde inderdaad alcoholgebruik. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen.

Scooter onderuit, twee gewonden

ACHTERVELD/STOUTENBURG Twee jongens uit Barneveld (18 en 16 jaar) zijn maandagochtend gewond geraakt toen ze met een scooter onderuit gingen. Het ongeval vond omstreeks 08.00 uur plaats op de kruising van de Hessenweg en de Stoutenburgerlaan.

De politie stuitte tijdens de surveillance op de scooter, die op zijn kant lag. Een van de opzittenden lag in een tuin naast het fietspad, een andere zat op de grond. Een getuige verleende eerste hulp. Een ambulance vervoerde beide Barnevelders met vermoedelijk botbreuken naar het ziekenhuis.

Onderzoek ter plaatse wees uit dat de bestuurder van de bromfiets mogelijk omdat hij te hard reed de macht over het stuur was verloren, waarna hij tegen een boom was gebotst.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Op de Geeresteinselaan heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 14.00 en 16.00 uur passeerden 1340 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 22 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 102 kilometer per uur. Op de Geeresteinselaan mag maximaal 80 worden gereden.