Politie Gelderland-Zuid

Gestolen auto aangetroffen

Twee mannen aangehouden

Tiel, 15-08-2006 o Surveillerende agenten zagen maandagavond op de Provincialeweg N835 in Tiel een auto half in de berm staan. Naast de auto stond een man te praten met een fietser, kennelijk om de weg te vragen. Toen de agenten de politieauto achter de genoemde auto stil zetten reed de bestuurder daarvan direct weg.

Enkele honderden meters verder kreeg de bestuurder een stopteken. Inmiddels was het kenteken van de auto nagetrokken. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Daarop werd de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Den Haag, aangehouden op verdenking van autodiefstal.
Van de man die met de fietser stond te praten werd vermoedt dat hij ook in de gestolen auto had gezeten. Deze man werd naar een legitimatie gevraagd. Omdat hij geen legitimatie kon tonen werd ook hij aangehouden. Deze man, een 25-jarige Hagenaar, verzette zich tegen zijn aanhouding maar kon met behulp van inmiddels ter assistentie gekomen collegas toch onder controle worden gebracht. Beide mannen zijn ingesloten.
(03)