AutoRai

Verrassende naam voor nieuwe Kia: ceeâd

(8/15/2006)
Op 28 september presenteert Kia op de Mondial de lâAutomobile in Parijs de krachtigste uitdager van Kia ooit voor de gevestigde orde in het C-segment, de zeer aantrekkelijke ceeâd familiewagen. Concurrenten zullen verrast zijn en consumenten verblijd.
De naam wordt uitgesproken als het engelse âseedâ (siehd) en verenigt de lettercombinaties CE voor Communauté Européenne en ED voor European Design. De ceeâd markeert een keerpunt in de historie van Kia: âOns nieuwe model voor het C-segment draagt de codenaam ceeâd omdat het een Europees ontwerp is, gemaakt met de Europese consument in gedachtenâ, zo verklaart Jean-Charles Lievens, Senior Vice-President van Kia Motors Europe. âDe stilering van ons ceeâd productiemodel benadrukt dat deze auto waarlijk Europees van karakter is, heel precies toegesneden op het C-segment dat hier van zo groot belang is. De ceeâd is in Europa ontworpen, wordt gebouwd in Europa en zal ook uitsluitend in Europa verkocht worden om 100% van de wensen van europese consumenten te vervullen.âDe ceeâd is als het ware het zaaigoed voor uitbundige groei van Kia in Europa.â

De 4,20 m lange ceeâd heeft een ongewoon lange wielbasis van 2,65 m voor ongeëvenaarde ruimte in het interieur. Bovendien is het uitrustingsniveau zeer competitief en zullen de actieve en passieve veiligheid naar de nieuwste stand van de techniek gemaakt zijn. Vanaf de introductie zijn vier motorvarianten leverbaar: 1,4 liter of 1,6 liter of 2,0 liter viercilinder benzinemotoren met CVVT Continuously Variable Valve Timing (continu variabele kleptiming) en een geheel nieuwe 1,6 liter dieselmotor met VGT Variable Geometry Turbo (turbo met variabele geometrie).

Met zijn stevige maar allerminst ruwe verschijning die solide vormen combineert met vloeiende lijnen, sierlijke details en brede schouders, wijst de ceeâd naar toekomstige elementen in de voortgaande ontwikkeling van de Kia ontwerptaal. Als het nieuwste C-segment Kia model zal de ceeâd geproduceerd worden in de eerste europese fabriek van Kia in Zilina, Slowakije. De vijfdeurs hatchback waarmee het modellenpalet begint, krijgt in september 2007 gezelschap van een station wagon en vanaf december 2007 volgt tevens een driedeurs hatchback.

Een overzicht van de vertegenwoordiging van Kia in de marktsegmenten: A-segment (subcompact): Kia Picanto
B-segment (compact): Kia Rio
C-segment (submidden): Kia Cerato
D-segment (middenklasse): Kia Magentis
E-segment (grote middenklasse): Kia Opirus
J-segment (medium MPV): Kia Carens
K-segment (upper MPV): Kia Carnival
L-segment (offroad en SUV): Kia Sportage en Kia Sorento

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster