Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Verbetering dienstverlening SIDN centraal in jaarverslag over 2005

15/08/2006

Het toegenomen belang van internet stelt steeds hogere eisen aan partijen als SIDN. Zij immers zorgen ervoor dat de immense informatiestroom via internet op een stabiele manier zijn weg vindt. Het onlangs verschenen jaarverslag 2005 van SIDN staat dan ook voor een groot deel in het teken van de wijze waarop SIDN zijn dienstverlening verbetert.

Het deelnemerstevredenheidsonderzoek was leidend voor de keuzes en prioritering van de acties die in dit kader werden ondernomen. Zo is hard gewerkt aan een grotere bereikbaarheid, ruimere openingstijden, een betere Whois-dienstverlening en een intensiever contact met de ruim 2000 deelnemers. Aantal .nl-domeinnamen groeit met 31%
Het aantal .nl-domeinnamen steeg opnieuw sterk. In 2005 nam het aantal toe tot 1.745.976, een groei van liefst 31 procent. Om deze omvang aan te kunnen is een nieuw registratiesysteem nodig waarmee onder andere nog meer processen elektronisch afgehandeld kunnen worden. Ook hierin zijn grote stappen gezet. Invoering van DRS 4.0 in 2005 bleek nog niet mogelijk, ook al zien deelnemers en SIDN dit liever vandaag dan morgen gebeuren. Vasthouden aan de oorspronkelijke planning zou echter betekend hebben dat het systeem niet de juiste kwaliteit zou bieden.

GeĂŻnteresseerden kunnen een gedrukt exemplaar van het jaarverslag opvragen door een e-mail met postadresgegevens te sturen naar communicatie@sidn.nl. Uiteraard kunt u het jaarverslag ook downloaden als pdf.

relevante downloads:
Jaarverslag 2005
( 1485 kB)