Dienstenbond CNV

Veranderingen bij Trekpleister
15-08-2006

Van de week zijn wij door de directie van As Watson geïnformeerd over voorgenomen wijzigingen binnen de trekpleister formule. In de periode van september tot november zullen 13 filialen die kennelijk financieel slecht draaien worden gesloten. De directie verzekert ons dat één en ander niet ten koste zal gaan van de werkgelegenheid. Dit geldt in ieder geval voor medewerkers met een vast contract. Zij zullen worden herplaatst bij andere AS Watson winkels. De directie beschouwt deze stap als een noodzakelijke om de totale formule Trekpleister zo sterk mogelijk te houden.

Jongstleden juni is binnen AS Watson besloten te stoppen met de formule Savers binnen het AS Watson concern. Als motivering voor deze stap werd toen o.a. aangegeven dat As Watson zich in de drogisterijmarkt wil concentreren op de formules Kruidvat en Trekpleister. De directie verzekert ons nu dat dit nog steeds het geval is. Kruidvat en Trekpleister hebben naast elkaar veel bestaansrecht. Wij gaan er dus vanuit dat het na deze ingreep enige tijd rustig zal blijven.

Dat neemt niet weg dat de komende tijd, voor een aantal van u, een onzekere tijd zal zijn. Wij gaan ervan uit dat AS Watson ervoor zorgt dat u zowel uw functie als uw arbeidsvoorwaarden behoudt. Het is natuurlijk ook belangrijk dat u wordt geplaatst in een filiaal dat niet al te ver verwijderd is van uw huidige werkplek dan wel woonplaats.

Mocht u tegen aparte zaken aanlopen dan kunt u ons altijd bellen om hulp en advies. Wij, CNV Dienstenbond, behartigen uw belangen en als lid kunt u worden bijgestaan in allerlei moeilijke processen. Daarbij maakt een rechtsbijstand verzekering onder andere deel uit van het lidmaatschap.

Bent u lid en heeft u vragen, neem dan contact op met uw regiokantoor of uw bestuurder Marten Jukema, telefoon 035-6460580 of per mail handelhilversum@cnvdibo.nl

Bent u nog geen lid bel dan met Séverine Reudink of Cora Meere. Ze zijn te bereiken op nummer 023-5651052.