Dienstenbond CNV

Ledenvergaderingen CNV Dienstenbond bij Albert Heijn 15-08-2006

Eind juli zijn bonden tot een principe-akkoord gekomen met Albert Heijn over de CAO. In de vorige Info heb je daarover kunnen lezen. Omdat leden bij CNV Dienstenbond het uiteindelijk voor het zeggen hebben, zal het principe-akkoord aan je voorgelegd worden ter instemming.

De ledenvergadering in DC Pijnacker zal gehouden worden op:

MAANDAG 21 AUGUSTUS

OM 15.00 UUR

De ledenvergadering in DC Geldermalsen zal gehouden worden op:

DINSDAG 29 AUGUSTUS

OM 14.30 UUR

De ledenvergadering in DC Zwolle zal gehouden worden op:

WOENSDAG 30 AUGUSTUS

OM 15.00 UUR

Leden mogen een half uur eerder stoppen met werken om bij de ledenvergadering aanwezig te kunnen zijn. Meldt dat wel aan je leidinggevende. Echter, leden kunnen niet zomaar geweigerd worden, in de CAO staat dat dit geregeld is:

Bijlage IX, Faciliteitenregeling vakbonden
Lid 3. Faciliteiten ten behoeve van het bedrijvenwerk

sub 8: Overleg tussen de bezoldigde functionarissen in dienst van de vakbonden en de bij werkgever werkende leden (ledenvergadering) kan drie maal per jaar plaatsvinden. Indien op de grens van twee diensten wordt vergaderd, mogen beide ploegen een half uur in werktijd vergaderen.

Niet-leden zijn van harte uitgenodigd, maar daar wordt wel van verwacht dat zij ter plekke lid worden. Alleen als zij lid worden kunnen zij ook rechten ontlenen aan de regeling in de CAO en een half uur eerder stoppen met werken of een half uur later beginnen.

Bijgaand vind je de afspraken uit het protocol. Het principe-akkoord word positief voorgelegd. Dat wil zeggen dat CNV Dienstenbond vindt dat voor de leden het maximale uit de onderhandelingen is gehaald en voor een groot deel hebben heeft wat wij wilden.

Tenslotte, CNV Dienstenbond maakt afspraken voor de leden. Echter, ook niet-leden profiteren daar van mee. Maak je ongeorganiseerde collega lid! Je hebt gezien waar veel leden in staat toe zijn!

Voor meer informatie
Neem contact op met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl

Bijlage: afspraken uit het protocol (pdf)