Gemeente Zevenaar


Doesburgseweg klaar: dank voor uw begrip!

Ondanks de verleden week gemelde tegenvaller is het toch gelukt om de werkzaamheden aan de Doesburgseweg zaterdag 11-8-2006 zover gereed te hebben dat de weg weer opengesteld kon worden voor het verkeer. Een gedeelte van het fietspad aan de zijde van de wijk Lentemorgen wordt later geasfalteerd omdat hier nog enkele kleine reparaties aan de riolering moeten worden uitgevoerd. Het gras wordt op korte termijn ingezaaid. De beplanting wordt komend plantseizoen aangebracht.

Dat de weg toch nog vrijdagavond open kon, is te danken aan de enorme inzet van de medewerkers van de firma Jaartsveld, Imtech en hun onderaannemers en in het bijzonder de heer Werkman met zijn uitvoerders die de planning heeft gedaan. Maar zonder de inzet van de straatmakers, grondwerkers en andere werkers die bij de enorm hoge temperaturen van de eerste week veel werk hebben verzet, en zonder de inzet van de asfaltploegen en belijningsploegen was dit alles niet mogelijk geweest. Ook het plotseling beschikbaar komen van een tweede asfaltploeg voor enkele dagen heeft ertoe bijgedragen dat de werkzaamheden nu al gereed zijn.

Een woord van dank aan alle aanliggende bedrijven voor hun medewerking is zeker op zijn plaats. Dit geldt zeker voor de aanliggende tankstations die drie weken moesten sluiten. Tenslotte wil de gemeente ook alle inwoners en bezoekers van Zevenaar bedanken voor hun begrip voor de overlast die de werkzaamheden veroorzaakten. De gemeente gaat nu de komende weken verder met het plegen van groot onderhoud aan de volgende wegen:

* Westeinde

* Maatjesweg

* Parallelweg Angerlo

* Groeneweg

* Galstraat

* Celsiusstraat

* Schilderspoort

* Stationsstraat

Aanwonenden worden tijdig op de hoogte gesteld.

Nieuwe verkeersregelinstallaties: pas op!

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de Doesburgseweg is tevens de verkeersregelinstallatie kruispunt Doesburgseweg/Voltastraat/t Hekke geplaatst en is de installatie op het kruispunt Doesburgseweg/Ringbaan-Noord/Ringbaan-Oost/ Noordeinde vervangen.

Fietsers niet meer tegelijk groen licht!

Met nadruk wil de gemeente erop wijzen dat er een aangepaste regeling is die zodanig is dat fietsers niet meer over twee richtingen gelijktijdig groen krijgen. Bij de vorige regeling konden fietsers die de ringbaan overstaken gelijk rechtsaf doorfietsen. In de huidige regeling is dat niet meer mogelijk.

De automobilist dient er rekening mee te houden dat fietsers op het kruispunt Doesburgseweg/Voltastraat/t Hekke gelijktijdig groen hebben met rechtsaf slaande autos. De koppeling tussen de verschillende installaties wordt binnenkort uitgevoerd.

Tevens zijn er enkele detectieproblemen met betrekking tot motoren en bromfietsers. Ook deze problemen worden zo spoedig mogelijk verholpen.