Politie Groningen

Dinsdag 15 augustus 2006

Provincie Groningen, 15-08-2006

Haren: politie zoekt getuigen van verkeersongeval

De politie stelt een nader onderzoek in naar het verkeersongeval dat zondagochtend op de Rijksstraatweg, nabij de Dr. Ebelsweg, plaatsvond. Twee bromfietsers werden in de berm aangetroffen. Een 18-jarige bromfietser uit Noordlaren bestuurde de bromfiets. Een 19-jarige man uit Zuidlaren zat achterop en raakte gewond. Hij liep rugletsel en vermoedelijk een een gebroken sleutelbeen op. De 18-jarige bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie onderzoekt te toedracht en zoekt getuigen. Op de plaats van het ongeval is een bestuurder gezien van een zwarte BMW X3 of X5. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder of mensen die iets over hem of over het ongeval kunnen zeggen. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: recalcitrante fietsenheler ingerekend

De politie heeft maandagochtend in de Slachthuisstraat een 19-jarige Stadjer aangehouden voor heling en wederspannigheid. Agenten zagen hem op het Linnaeusplein fietsen, zonder origineel slot op zijn fiets. Hij ging er vandoor en toen hij weer opdook, had hij de fiets al ergens geparkeerd. Hij wilde niets weten van zijn aanhouding en werd geboeid. De fietssleutel had hij in zijn hand. Ook had hij drie bolletjes cocaïne bij zich, waarvan hij er twee in een put had gegooid. Hij verklaarde dat de fiets van een vriendin, een 25-jarige vrouw uit Groningen, was. Zij werd uitgenodigd op het politiebureau, maar kon geen gedegen verklaring geven over de herkomst van de fiets. De cocaïne en de fiets werden inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst ervan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: veel mis met bromfiets

Een 16-jarige bromfietser uit Groningen viel maandagmiddag op de Berlageweg flink door de mand. Agenten zagen hem zonder helm op rijden, er was geen verzekeringsplaatje aanwezig en de gehele bromfiets was nagenoeg gestript. Hij kreeg een stopteken en controle aan zijn bromfiets leverde nog meer mankementen op: de voorrem werkte niet en de kilometerteller en het dashboard ontbraken. Ook bleek de bromfiets te veel vermogen te hebben. Ook had hij zijn
bromfietscertificaat niet bij zich. Hij krijgt proces-verbaal voor het rijden zonder helm, het niet kunnen tonen van zijn
bromfietscertificaat en voor te veel vermogen. De bromfiets werd bij een politiebureau gestald.

Groningen: snelle motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 49-jarige motorrijder uit Groningen moest maandagmiddag op de Peizerweg zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gelaserd met een snelheid van 105 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Hij werd staandegehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: wildplakkers op de bon

De politie heeft maandagnacht in de Sint Walburgstraat twee vrouwen uit Groningen (19 en 21 jaar) aangehouden voor overtreding van plakken en kladden van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Agenten zagen de twee druk in de weer met plaksel en posters en ze werden ingerekend. Op het politiebureau kregen ze een bekeuring mee. De posters en het plaksel kregen ze niet mee.

Groningen: automobilist rijdt tijdens ontzegging

Een 44-jarige automobilist uit Hoogezand is maandagnacht op de Westersingel in Groningen aangehouden voor rijden tijdens een rijontzegging. Ook was de auto niet APK gekeurd. Hij kreeg een proces-verbaal en een bekeuring mee en mocht toen het politiebureau weer verlaten.

Winschoten: drie koperdieven aangehouden

De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden die worden verdacht van koperdiefstal. Het gaat om twee 20-jarige mannen uit Muntendam en Wildervank en een 25-jarige vrouw uit Veendam. Het drietal werd aangetroffen in een auto, waarin op de achterbank inbrekersgereedschap zichtbaar was. Bij controle bleek in de achterbak zon 20 kg koper te liggen. De drie zijn ingesloten voor onderzoek. Hoogezand/Muntendam/Veendam: bedrijfsinbraken

Op verschillende plaatsen in de provincie Groningen zijn koperdieven actief geweest. Aan de Korte Groningerweg in Hoogezand is bij een bedrijf 2500 kg kabel, 300 kg aluminium en 600 kg messing weggenomen. Bij een bedrijf aan de Oosterweg in Muntendam werd 85 kg koper, 100 kg lood en 125 kg kabel ontvreemd. Aan de Lloydsweg in Veendam gingen dieven ervandoor met twee haspels stroomkabel. De technische recherche doet onderzoek bij de bedrijven.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 640, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 896, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren, A28: aantal geregistreerde voertuigen: 1352, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur (i.v.m. wegwerkzaamheden).

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 681, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 651, aantal overtredingen: 50, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.