Politieberichten Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 15-08-2006

Mishandeling door groep

DOORN Een 16-jarige jongen uit Den Haag heeft maandag aangifte gedaan bij de politie van mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag. Dat zou zijn gebeurd voor een horecagelegenheid aan de Acacialaan.

De Hagenaar was samen met een andere jongen uit. Omstreeks 02.30 uur wilden ze de gelegenheid verlaten, toen ze werden aangesproken door een groepje onbekende jongens. Vervolgens werd hij zonder enige reden van zijn fiets geslagen en geschopt door drie jongens. Daarbij liep hij een blauw oog op en brak een stukje van een tand af. Het slachtoffer werd ontzet door een andere groep jongens.

Het gaat om drie blanke jongens, twee van 17 en één van 16 jaar. Een van hen was dun maar gespierd, circa 1.75 meter lang en had blond haar. Hij droeg witte kleding en een brede ketting. De tweede was circa 1.95 meter lang met en breed postuur. Hij had heel kort bruin haar en droeg een blauw shirt en een blauwe spijkerbroek. De derde was circa 1.65 meter lang met een normaal postuur en bruin haar op kinlengte.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900 88 44.

Verkeersongeval met letsel

VEENENDAAL Een 67-jarige vrouw uit Ede is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wageningselaan. De vrouw wilde omstreeks 17.30 uur met haar auto linksaf slaan de Rauweveldseweg op. Daarbij liet zij een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Wageningen, niet voorgaan. Beide autos raakten beschadigd. De vrouw liep verwondingen aan haar borst op en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Snelheidscontroles

LEERSUM Op de Rijksstraatweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.45 en 12.00 uur passeerden 790 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 38 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 108 kilometer per uur, waar maximaal 80 is toegestaan.

RHENEN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft maandagochtend het verkeer op de Lijnweg op snelheid gecontroleerd. Van de 1400 voertuigen die tussen 10.00 en 12.00 werden gemeten, reden er 60 te hard. De hoogste snelheid werd gehaald door een bestuurder die 104 kilometer per uur reed. Op de Lijnweg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

s Middags vond een snelheidscontrole plaats op de Utrechtsestraatweg. Tussen 13.45 en 15.15 uur werd de snelheid van 1220 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 101 kilometer per uur, terwijl ook hier niet harder dan 80 mag worden gereden.