Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Waarom? Daarom!

Rotterdam MOET Schoon, Heel en Veilig! Waarom? Daarom!

Met deze slogan en de bijbehorende afbeeldingen wordt het Rotterdammers duidelijk gemaakt. Bewoners (en bezoekers) moeten zich aan de regels houden, om zo voor iedereen een prettige leefomgeving te creëren.

Met de uitgebreide campagne Waarom? Daarom! komt Roteb in samenwerking met Stadstoezicht en Gemeentewerken nu voor het derde jaar in het geweer tegen mensen die zich niet verantwoordelijk voelen voor een schone stad. Het doel: Rotterdammers meer betrekken bij de stad en de verantwoordelijkheid voor de stad vergroten.
In plaats van schoon, heel en veilig wordt de stad vaak ervaren als vies, kapot en (daardoor) onveilig. Er is ergernis over bepaald gedrag van mensen, zoals het plaatsen van grofvuil naast containers, graffiti, enzovoort.

Dit jaar gaat de campagne weer een stapje verder en ligt de nadruk vooral op handhaving. Er wordt niet alleen ingegaan op de verantwoordelijkheid voor een schone stad, maar ook op de gevolgen voor de vervuiler, namelijk boetes! Door onder andere spotjes op TV Rijnmond, RNN7, advertenties en posters in abris, wordt de boodschap onder de aandacht gebracht.