Ingezonden persbericht


Persbericht

Solipsis en QlikTech sluiten partnership

Brakel, 15 augustus 2006 - ICT-dienstverlener Solipsis en Business Intelligence-softwarebedrijf QlikTech hebben op 1 juli 2006 een partnership ondertekend. Klanten van Solipsis kunnen door de samenwerking beschikken over state-of-the-art producten op het gebied van Business Intelligence. Het gaat vooral om innovatieve toepassingen voor rapportage en analyse. In het najaar van 2006 zullen beide bedrijven diverse gezamenlijke activiteiten gaan ondernemen.

De gepatenteerde technologie van QlikTech, QlikView, maakt het mogelijk om zeer grote dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. "Dit kan al op relatief eenvoudige hardware, wat een betaalbare, brede implementatie van zeer verfijnde analytische applicaties mogelijk maakt binnen slechts twee tot drie weken", aldus Wim J.N. Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis. "Bovendien is QlikView voor eindgebruikers eenvoudig te leren en te gebruiken."

Jan van der Hoek, Partner Manager van QlikTech: "Solipsis biedt klanten een duidelijke meerwaarde op het gebied van Business Intelligence. Het is een professionele partner met veel expertise."

Over QlikTech

QlikTech is opgericht in 1993 als een consultancy bedrijf. Het kantoor was gevestigd aan het Ideon in Lund, Zweden, op een van de oudste wetenschapsparken in de wereld. Een van de eerste taken van de oprichters was het ontwikkelen van een tool voor het analyseren van multi-dimensionele data. Vanaf het eerste moment dat deze consultancy uitdaging opgelost was, merkten de oprichters dat het analyseren vanuit diverse bronnen een algemeen probleem voor veel bedrijven was, en nog steeds is. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van AQLTM (Assosiative Query Logic), een methode welke het mogelijk maakte om data te laden en te combineren vanuit diverse databases. AQL werd gepatenteerd in 1994.

QlikTech heeft wereldwijd meer dan 3.600 klanten in 58 landen en elke twee werkdagen komen er 15 klanten bij. Het bedrijf is opgericht in Zweden en heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland (Hoofddorp) en Scandinaviƫ. QlikTech werkt wereldwijd met meer dan honderd partners. Tot de klanten van QlikTech Nederland behoren onder meer: ADP, Panasonic, ThiemeMeulenhoff, Wegter Services en Schenker BV. Meer informatie is te vinden op www.qliktech.nl

Over Solipsis B.V.

Solipsis B.V. is sinds 1990 actief als dienstverlenende onderneming in de ICT. Solipsis is gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijf en management informatie systemen, het beheren van computers en netwerken en het ontwikkelen van Output Management Systemen. Het ontwikkelen van management informatiesystemen (Business Intelligence) wordt reeds gedurende 1996 uitgevoerd.

Solipsis werkt voor circa 300 (inter)nationale klanten. De gestage groei van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept, dat Solipsis weet waarover het praat en staat voor wat het doet. De filosofie van Solipsis is vervat in de woorden: 'Comfort Class in ICT". Wensen op het IT-vlak worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Kwaliteit van de dienstverlening staat bij Solipsis hoog in het vaandel. De klanten moeten zich als resultaat van dit alles comfortabel voelen bij de dienstverlening. Voor meer informatie: www.solipsis.nl


---



Ingezonden persbericht