Politie Zuid-Holland-Zuid

15/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 15-08-2006 o persberichten district II

FIETSER VAN DE VLUCHTSTROOK GEHAALD
GORINCHEM De politie heeft op maandagmorgen 14 augustus een 50-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de A15 bij Gorinchem. De man fietste daar op de vluchtstrook van de A15 in de richting van Gorinchem-Oost. De man kon zich niet legitimeren en werd meegenomen naar het politiebureau. De man verklaarde al fietsend naar Nederland te zijn gekomen vanuit Brussel en een zwervend bestaan te leiden. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Daar wordt bezien of de man legaal in Nederland verblijft.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM De politie heeft in de vroege morgen van dinsdag 15 augustus een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden in een woning aan de Van Goudoeverstraat. De man werd gezocht in verband met 34 dagen hechtenis die hij nog moet uitzitten. De politie hield de man afgelopen zaterdag 12 augustus al aan maar toen wist de verdachte weg te komen. De politie ging nu in de vroege morgen naar de woning. Nadat er niet werd opengedaan, werd de deur geforceerd waarna werd binnengekomen. In een van de kamers werd de 34-jarige aangetroffen en aangehouden. Op dat moment kwam er vanuit een andere kamer plots een 41-jarige Gorinchemmer aan gerend. Hij nam een dreigende houding aan en had gebalde vuisten. Vermoedelijk wilde hij een van de agenten aanvallen om zo de aandacht van de 34-jarige verdachte af te leiden. Een van de agenten reageerde alert door pepperspray te gebruiken. Vervolgens werd ook de 41-jarige ook aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE
OUD-ALBLAS Op de Dorpsstraat in Oud-Alblas is op maandag 14 augustus tussen 16.30 en 18.00 uur op snelheid gecontroleerd door het Verkeers Handhavings Team (VHT). Van 165 passanten werd de snelheid gemeten. 33 personen krijgen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 52 km per uur.
SLIEDRECHT Op de Parallelweg is op maandag 14 augustus tussen 19.15 en 20.30 uur op snelheid gecontroleerd door het Verkeers Handhavings Team (VHT). Er werden 225 passanten gecontroleerd, 26 personen reden te hard. Zij krijgen een bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 81 km per uur. PAPENDRECHT Op de Burgemeester Keijzerweg is door het Verkeers Handhavings Team (VHT) op maandag 14 augustus tussen 20.45 en 22.00 uur gecontroleerd op snelheid. 183 passanten werden gecontroleerd, 25 personen reden te hard. Zij krijgen een bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 79 km per uur.

INBRAAK
ARKEL In een bedrijf aan de Vlietskade in Arkel is tussen maandag 14 augustus 22.30 uur en dinsdag 15 augustus 01.00 uur ingebroken. Het inbraakalarm ging af. Er werd door onbekenden een raam geforceerd waarna werd binnengekomen. Een computer en drie computerkasten werden weggenomen. De technische recherche zal sporenonderzoek verrichten. Door de eigenaar van het bedrijf is aangifte gedaan.