Politie Zuid-Holland-Zuid

15/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 15-08-2006 o persberichten district I

POGING TOT OPLICHTING
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 14 augustus een 30-jarige man uit Den Haag aangehouden in een bouwmarkt in de Edisonstraat in Dordrecht. De man wilde goederen terug brengen met een valse kassabon om zo geld terug te krijgen. Het alerte personeel van de winkel zag dat het niet om een originele kassabon ging en schakelde de politie in. Die hield de man aan en sloot hem in. De verdachte is een winkelontzegging aangezegd van een jaar voor alle filialen van de bouwmarkt in Nederland.

AANGEHOUDEN
ORDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 14 augustus op dinsdag 15 augustus een 42-jarige vrouw uit Krommenie aangehouden op de Mijlweg. Ze wordt verdacht van het wegnemen van een boei van een boot. De politie kreeg een melding van aanwezigen op een boot die ligt aangemeerd aan de s Gravendeelsedijk. Een onbekend persoon hield zich verdacht op bij de boot. De politie nam een kijkje en kwam de vrouw op de fiets met een grote oranje boei om tegen. Ze voldeed aan het signalement en werd aangehouden op verdenking van diefstal. Ze is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 14-jarige jongen uit Dordrecht heeft maandagavond 14 augustus zijn fiets af moeten geven aan de politie. De jongen reed zonder verlichting op de Nassauweg. Hij werd staande gehouden. De tweewieler werd tevens gecontroleerd en bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Daarop werd de fiets in beslag genomen. De jongen verklaarde de fiets voor zijn verjaardag van zijn vader gekregen te hebben. Pa zal worden gehoord over de herkomst van de fiets.