Politieberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 15-08-2006

Bromfietser gewond

WOERDEN Een 27-jarige man uit Woerden is gewond geraakt bij een aanrijding op de Rembrandtlaan.

Maandag omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Rembrandtlaan. Het bleek dat een bromfietser, een 27-jarige inwoner van Woerden, over het fietspad richting de Gebr. Marisstraat reed. In dezelfde richting reed ook een 38-jarige automobilist uit Woerden, die zijn auto een parkeervak in wilde sturen. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd met de aanrijding tot gevolg. De bromfietser kwam ten val, raakte nog een geparkeerde auto en belandde daarna op de grond. Toen de politie ter plaatse kwam, stond de man alweer op zijn benen. Ambulancepersoneel vond het desondanks verstandig om de man naar het ziekenhuis te vervoeren voor nader onderzoek. Het letsel bleek mee te vallen. Van beide bestuurders is een blaastest afgenomen. De bromfietser had gedronken en daarom is in het ziekenhuis een bloedtest van hem afgenomen ter vaststelling van het alcoholgehalte.

Onder invloed

WOERDEN Een 27-jarige man uit Utrecht is maandagavond bij een alcoholcontrole aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 23.45 uur werd de automobilist op de Europabaan gecontroleerd. De agenten besloten een blaastest af te nemen en daaruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 355 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van 3 uur.

Vernieler aangehouden

HARMELEN Op de Breudijk is een 33-jarige man aangehouden voor vernieling van een ruit.

De politie kreeg maandag omstreeks 20.30 uur de melding dat een man op een bouwterrein een ruit van een kraan vernield zou hebben. Agenten namen poolshoogte en zagen een man die aan het opgegeven signalement voldeed, lopen op de Breudijk. Ze hielden hem aan. De man (woonplaats onbekend) is voor verhoor ingesloten.

Ochtendspitscontrole

BREUKELEN Maandagmorgen heeft de politie op de Amerlandseweg een verkeerscontrole gehouden. Twaalf inzittenden werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen, vijf omdat ze niet handenvrij belden en drie voor een verlopen APK, niet bij zich hebben van het rijbewijs en een te kleine kentekenplaat.