Politieberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 15-08-2006

Onder invloed

IJSSELSTEIN Een 66-jarige vrouw uit IJsselstein is dinsdagmorgen in haar woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 01.35 uur zagen surveillerende agenten de automobiliste op de Weg der Verenigde Naties rijden. De agenten besloten een blaastest af te nemen en daaruit bleek dat de vrouw te veel had gedronken. Ze werd aangehouden en ademanalyse op het politiebureau wees uit dat zij 415 ug/l in haar lichaam had. Tegen de IJsselsteinse is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg ze een rijverbod van drie uur.

Heler aangehouden

HOUTEN Op het Onderdoor is een 18-jarige man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 16.40 uur zag een agent in privétijd op de Kruisboog een fiets staan waarvan hij het vermoeden had dat die gestolen was. De agent belde zijn collegas op het politiebureau die hem vertelden dat de bewuste fiets inderdaad in de nacht van zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus op de Reigerweide was weggenomen.

Op dat moment kwam ook de nieuwe eigenaar op de fiets afgelopen, pakte zijn vervoersmiddel en reed er mee weg richting het Onderdoor. De agent heeft de man, een 18-jarige inwoner van Houten, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt voor heling.