Ingezonden persbericht


Dennis Swart opnieuw in de punten in NEC-kampioenschap

ANDERSTORP, 14 AUGUSTUS 2006 - Met opgeheven hoofd verliet Dennis Swart het circuit van de Scandinavian Raceway, nadat hij wederom zijn Formule Renault tweemaal in veilige haven wist te brengen. De Amsterdammer is in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 bovendien nog de enige coureur die in alle veertien races telkens punten wist te pakken. Een puike prestatie van de rookie die dit jaar zijn debuut maakte in de formulewagens! Swart is bovendien gestegen in het klassement. Hij bezet momenteel de zestiende plaats met 90 punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
De 19-jarige coureur was in de vrije trainingen van donderdag en vrijdag veelal op de baan te vinden. Het was de eerste keer dat hij op dit voormalige vliegveld van Anderstorp rondreed, dat bestaat uit lange rechte stukken afgewisseld met fraaie 180 graden bochten. De trainingen verliepen voorspoedig voor de rijder van Van Amersfoort Racing en ging met vertrouwen de belangrijke kwalificatie van zaterdag in. In slechts twintig minuten moest Swart zich kwalificeren voor de manche die later op de dag werd verreden. Hij wist totaal vijf geklokte ronden op de chrono's te zetten en nestelde zich met zijn snelste tijd van 1:34.359 op de veertiende startrij.

RACE 01 + 02:
De openingsrace vond achter de safetycar plaats. Het had vlak voor de start hard geregend op het 4.025 meter lange circuit, zodat Swart in de eerste ronden de baan opnieuw kon verkennen naar droge plekken. Ondanks de bizarre weersomstandigheden ging Swart goed van start en won een positie door een concurrent te passeren. Hij wist zich prima staande te houden en bleef uit de greep van de rijders voor hem die van de baan spinde. Swart wist zich hierdoor continu op te werken naar voren. Aan zijn opmars kwam echter een tijdelijk einde, wanneer hij in bocht drie te wijd ging waardoor zijn teamgenoot Hertzberger hem kon passeren. Hij hervond snel de aansluiting en ging samen met Gwendolyn op weg naar de finish. Swart wist zijn bolide in veilige haven te loodsen en kwam als twintigste onder de zwart-wit geblokte vlag door.

In de tweede heat kwam Swart achter de safetycar minder goed weg. Hij probeerde een goed resultaat uit het vuur te slepen, maar hevige onderstuur aan zijn bolide verhinderde Swart om snel naar voren te rijden. In de race had hij het voortdurend aan de stok met Huggare en ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Aan het einde van de race reed Swart solo zijn rondjes en wist daarbij in de laatste ronde zijn snelste rondetijd neer te zetten. De coureur van Van Amersfoort Racing kwam als 21e over de meet en voegde daarmee zeven punten aan zijn totaal toe.

DENNIS SWART: "Ik mag zeker niet ontevreden zijn. Het is een snelle baan met mooie 180 graden bochten. Het was zeker niet gemakkelijk om hier te rijden, want de omstandigheden waren bepaald niet ideaal te noemen. In de regen reed ik misschien iets te voorzichtig en heb ik bij sommige bochten niet de grens opgezocht, maar ik wilde schadevrij aankomen en punten pakken en dat is gelukt. Verder ben ik ontzettend veel geleerd om in de regen te rijden, want je moet met zoveel verschillende elementen rekening houden. Het is voor mij een geslaagd weekend en ik hoop deze lijn in de laatste NEC-races op de Salzburgring opnieuw te kunnen doortrekken!

UITSLAG RONDE 13 NEC FORMULE RENAULT 2.0, ZATERDAG 12-08-2006, ANDERSTORP:


01. Filipe Albuquerque, Motopark Academy, 30:02.52
02. Sebastien Buemi, Motopark Academy, + 13.924 20. DENNIS SWART, VAN AMERSFOORT RACING, + 01:40.605

UITSLAG RONDE 14 NEC FORMULE RENAULT 2.0, ZONDAG 13-08-2006, ANDERSTORP:


01. John Edwards, Motorsport Arena, 20:50.65

02. Filipe Albuquerque, Motopark Academy, + 01.482 21. DENNIS SWART, VAN AMERSFOORT RACING, + 01:06.194

NIEUWS en FOTO zijn afkomstig van INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.