Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 augustus 2006

Auto weggenomen na woninginbraak

Enschede

Bij een woninginbraak in de nacht van zondag op maandag 14 augustus aan de Texellaan in Enschede, werd tevens de auto van de 42 jarige bewoner gestolen. Nadat toegang was verschaft tot de woning werd onder andere een mobiele telefoon en de autosleutels door de inbreker weggenomen. De auto werd diezelfde ochtend aan de Hulststraat in Enschede weer aangetroffen. Na sporenonderzoek kon de auto terug naar de eigenaar.

In diezelfde nacht werden bij de buren twee fietsen vanachter de woning gestolen. Mogelijk werden deze fietsen met de gestolen auto vervoerd. De fietsen werden niet meer aangetroffen. (06-103685/103700)

Diefstal auto

Enschede

Tijdens een uitje in Enschede op maandag 14 augustus, werd de auto van een 27 jarige man uit Extertal (D) gestolen. De auto, een BMW met het kenteken LIP-QI 600, werd vanaf de Kuipersdijk weggenomen. (06-104011)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Op maandag 14 augustus vond omstreeks 14.05 uur een aanrijding plaats op de kruising Spechtstraat/Fazantstraat in Enschede. Een Enschedese vrouw (leeftijd onbekend) reed in haar invalidenwagen over de Spechtstraat. Toen zij genoemde kruising opreed, zag zij een rechts van haar naderende personenauto, bestuurd door een 42 jarige Enschedeër, te laat. Ze raakte met haar voertuig de auto en viel daardoor uit haar wagentje. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (06-103792)

Getuige meldt diefstal, politie houdt drie verdachten aan

Enschede

Op maandag 14 augustus meldde omstreeks 22.40 uur een getuige dat meerdere personen bezig waren autobanden en benzine te stelen aan Het Wolbert in Enschede. De politie trof op Het Wolbert een bestelbus met een Pools kenteken aan. Volgens de getuige hadden de inzittenden bij het zien van de getuige zich in bosjes verstopt. De politie zocht de omgeving af en trof op de Ir ELC Schiffstraat drie mannen, behorende bij de eerder genoemde bestelbus. De drie mannen, resp.20-, 25- en 26-jarigen, allen afkomstig uit Polen, werden aangehouden wegens poging tot diefstal en zijn voor nader onderzoek opgesloten. (06-104006)

Dronken automobilist levert rijbewijs in

Vroomshoop

Op dinsdag 15 augustus om 00.35 uur zag de politie hoe een 44 jarige man uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk slingerend met zijn auto over de Tonnendijk in Vroomshoop reed. Bij controle van de automobilist werd alcoholgebruik geconstateerd. De 44 jarige werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het lukt de 44 jarige niet om de blaastest af te leggen, waarna hij alle verdere medewerking aan een onderzoek weigerde. De politie nam het rijbewijs van de 44 jarige in en maakt proces-verbaal op. (06-104016)

Bromfietser in de slip; duopassagier gewond

Almelo

Een 17 jarige Almeloër reed op maandag 14 augustus om 21.30 uur op zijn bromfiets over de Schoolstraat in Almelo, toen hij op het natte wegdek in de slip kwam. Zijn duopassagier, een 15 jarige Almeloër verloor daardoor zijn evenwicht en viel van de bromfiets. De 15 jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De politie maakt een rapport op. (06-103994)

Met de tractor op de A1

Borne

Bij de politie Twente kwam op maandag 14 augustus '06 omstreeks 12.19 uur een melding binnen dat er een tractor stilstond op de vluchtstrook van de A1. Agenten troffen de betreffende tractor aan en spraken de bestuurder aan. De bestuurder, een 58-jarige man uit Ootmarsum, zocht de weg naar Enschede en was vermoedelijk via de oprit bij de IKEA de A1 opgereden. Één van de agenten heeft de tractor via de berm naar de afrit Borne-West gereden. Aldaar kreeg de eigenaar zijn tractor terug en een boete van 200 euro. De bestuurder beloofde via Hengelo naar Enschede te rijden. (06-103786)

Aanrijding vrachtwagen/auto

Hengelo

Een 35-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Delden reed op maandag 14 augustus '06 omstreeks 13.05 uur over de Mr. P.J. Troelstrastraat in Hengelo. Hij kwam uit de richting van de Bornsestraat. Bij de kruising met de Beukweg sloeg hij linksaf. Deze kruising wordt geregeld met verkeerslichten. Zowel het verkeer dat linksaf slaat als het verkeer dat uit de tegenovergestelde richting komt krijgen op hetzelfde moment groen licht. De vrachtwagenchauffeur liet echter de tegemoetkomende 83-jarige automobiliste uit Almelo niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 83-jarige vrouw werd door de ambulancebroeders ter plaatse onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. (06-103787)

Bestuurder scootmobiel gewond geraakt na aanrijding met vrachtwagen

Losser

Een 79-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Losser is op maandag 14 augustus '06 omstreeks 10.34 uur aan de dood ontsnapt na een botsing met een vrachtwagen. De bejaarde man reed met zijn scootmobiel over het fietspad van de Gronausestraat in Losser. Een 30-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Hengelo reed over de Nijverheidstraat in Losser. Bij de kruising met de Gronausestraat sloeg de vrachtwagenchauffeur rechts af. Hij zag hierbij de bestuurder van de scootmobiel over het hoofd. De bestuurder van de scootmobiel trachtte nog op het laatste moment weg te draaien maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrachtwagenchauffeur stopte toen hij wat hoorde en zag dat een scootmobiel vast achter het rechter voorwiel zat. De bestuurder van de scootmobiel werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op. (06-103714)

Vrouwen bestelen Duitser

Hengelo

Op maandag 14 augustus '06 deed een 49-jarige Duitser aangifte diefstal door middel van geweld. Omstreeks 20.00 uur zat de Duitser op een terrasje in de binnenstad van Hengelo. Aldaar maakte hij contact met twee, voor hem onbekende, vrouwen en raakte met hen in gesprek. Tijdens dit gesprek kwam naar voren dat de vrouwen hem een 'leuke avond' wilden bezorgen. De vrouwen vertelden de man even later dat ze hiervoor wel geld wilden hebben. De man stemde hiermee in en gaf aan één van de vrouwen een flink geldbedrag. De vrouwen hebben hun beloftes echter niet waargemaakt. De Duitse man kreeg, ondanks zijn verzoek, het geld niet terug. Aan de Oldenzaalsestraat kwam de Duitser en de twee vrouwen een man op een fiets tegen. De vrouwen kenden deze man en begonnen plotseling heel vervelend tegen de Duitser te doen. Één van de vrouwen haalde opeens een spuitbusje uit haar tas en spoot hiermee de Duitse man in zijn gezicht. Hierop renden de vrouwen met het geld hard weg. Ook de man op de fiets reed hard weg. Door de spray in de ogen kon de Duitse man ze niet meer achterhalen. Signalementen:

Vrouw 1:
- donkere huid, bijna zwart - donker haar tot over de schouder - ongeveer 25 jaar
- 1.60 m lang
vrouw 2:
- blanke huid
- bijna zwart haar tot aan haar middel - ongeveer 25 jaar oud
- 1.80 m lang
- piercing in de neus, klein briljantje - klein briljantje op de tand

De Politie Twente stelt een onderzoek in naar deze diefstal en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de Politie Twente 0900-8844 of anoniem Bel M. 0800-7000 (06-104004)

Inbraken

Haarle

Op maandag 14 augustus '06 werd in Haarle op meerdere plaatsen ontdekt dat er was ingebroken. De inbraken vonden plaats in de nacht van zondag op maandag. Bewoners van een woning aan de Wolterinksweg missen geld (06-103619). Bij een taxibedrijf aan de Poggenbeltweg hebben onbekenden gepoogd binnen te komen. Bij het forceren van de deur ging een deurbel af. (06-103609) Uit een woning aan de Poggebeltweg is onder andere geld, autosleutels en een bankpas weggenomen. (06-103628) Bij een woning, waarvan de bewoners op vakantie waren, aan de W.M.A. van Rijnweg in Haarle werd ook ingebroken. (06-103954) De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de inbraken heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden. Burgers die bijzonderheden hebben waargenomen kunnen contact opnemen met de Politie Twente 0900-8844.

Autobrand

Hengelo

Een 29-jarige vrouw uit Hengelo deed op dinsdag 15 augustus 2006 aangifte van brandstichting. Omstreeks 3.47 uur stond haar auto, welke geparkeerd stond aan de Willem van Konijnenburgstraat, in brand. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting. Een verband met eerdere autobranden in Hengelo wordt uitgesloten. (06-104040)

Monique Oude Wolbers en Chantal Westerhoff: 053-4555588

---- --