Politie Gelderland-Zuid

Politie gaat moord Sévèke reconstrueren

Nijmegen, 15-08-2006 o De politie gaat in de avond en nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 augustus in het centrum van Nijmegen een reconstructie maken met een aantal getuigen in het onderzoek naar de moord op Louis Sévèke (op dinsdag 15 november 2005).

De reconstructie is nodig om de verklaringen van de getuigen te toetsen aan de omstandigheden ter plaatse. Mogelijk levert dit nieuwe inzichten op. Een aantal getuigen heeft namelijk mensen gezien die tot nu toe in het onderzoek onbekend zijn gebleven. De reconstructie kan meer duidelijkheid geven over de plaats waar de onbekend gebleven getuigen stonden. De reconstructie wordt door meerdere cameras vastgelegd. De beelden zullen gebruikt worden bij de in april van dit jaar reeds gemaakte gedigitaliseerde opnamen van de omgeving van de Eilbrachtstraat / Van Welderenstraat / Tweede Walstraat / Vlaamsegas en Molenstraat.

Afsluiting
Die dinsdagavond zal de Eilbrachtstraat afgesloten worden van 21.00 uur tot woensdagmorgen 06.00 uur. Vervolgens zullen s nachts vanaf 01.00 uur ook de Van Welderenstraat en de 2de Walstraat afgesloten worden. Bewoners en ondernemers zal het worden toegestaan om lopend hun woning of onderneming binnen te gaan. Zij zijn daarover van tevoren per brief geïnformeerd. Op bepaalde plaatsen in de straten zullen zichtbelemmerende schermen worden opgesteld zodat getuigen niet worden afgeleid.
(03)