Datum: 20060815 Titel: Politieberichten Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o **DATUM*** Arnold zegt: Politie Brabant-Zuid-Oost, index Titelbalk gaf: Politie.nl

1e persbericht van dinsdag 15 augustus 2006

Eindhoven, 15-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen voor verlaten plaats ongeval

De politie heeft maandagavond rond 22.15 uur in de Mathildelaan een vrouw van 19 jaar en drie mannen van 22, 24 en 25 jaar uit Sint Oedenrode aangehouden. De 25-jarige bestuurder botste in de Fellenoord met zijn voertuig tegen een verkeerslicht. Vervolgens reed hij door. Een oplettende getuige volgde het voertuig en alarmeerde de politie. De politie kon de verdachten later aanhouden in een parkeergarage in de Mathildelaan. Zij zijn meegenomen naar het bureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze in vrijheid zijn gesteld.

Eindhoven: Politie houdt jongen aan op verdenking diefstal scooter

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie omstreeks 03.30 uur in de Hemelrijken een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan de diefstal van een scooter. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Kort daarvoor zagen agenten de jongens op scooters rijden. Toen ze de politie zagen wisten er twee op hun scooters te ontkomen. Eén van de scooters is later terug gevonden door de politie. Hiervan was het stuurslot verbroken. De politie is nog op zoek naar de jongens.

Helmond: Beschonken winkeldieven aangehouden

De politie heeft maandagavond omstreeks 18.00 uur in de Kanaaldijk Zuid West een 38-jarige man uit Helmond en een 36-jarige Helmondse aangehouden. De twee hadden bij een supermarkt in de Minstreelstraat een winkelwagen vol met boodschappen weggenomen. Agenten zagen de verdachten in een voertuig rijden. Toen ze werden staande gehouden trof de politie in de auto boodschappen aan; een 15-tal lingeriesetjes en drie dvd-spelers. De verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man moest ook een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Uit de ademanalyse bleek dat de man een alcoholpromillage van 2,20 had. Het rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Man aangehouden in gestolen voertuig

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur in de Brand een 41-jarige Helmonder aangehouden. Eerder op de avond was er in een woning in de Vuurdoornstraat in Eindhoven ingebroken. Hierbij zijn onder meer een flatscreen en een dvd-speler weggenomen. Ook de auto werd meegenomen. Agenten zagen de auto rijden in de Brugstraat in Mierlo. Zij volgden de auto en gaven een stopteken. De bestuurder van het voertuig reed hierop met hoge snelheid weg. In de Brand bracht de bestuurder het voertuig tot stilstand. Hij stapte uit en vluchtte. De passagier is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. De politie is nog op zoek naar de bestuurder.

Helmond: Politie houdt snelheidscontroles

Maandag heeft de politie snelheidscontroles gehouden in Helmond. Tussen 15.30 uur en 18.15 uur is gecontroleerd in de Burgemeester van Houtlaan. Er zijn 1188 voertuigen gecontroleerd, waarvan 48 bestuurders een bekeuring kregen. De hoogst gemeten snelheid is 77 km per uur, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km per uur is.

In de Molenstraat is tussen 19.30 uur en 21.30 uur gecontroleerd. Hierbij zijn 307 voertuigen gecontroleerd en 34 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid is 75 km/u, terwijl de maximum snelheid 50 km/u is.

Heeze: Diefstal uit woning

In een woning in de Grutter is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.45 uur ingebroken. De dief werd overlopen door een bewoner, maar wist te ontkomen. Via een raam aan de achterzijde van de woning is de toegang verschaft. Er zijn onder meer een mobiele telefoon en portemonneetjes weggenomen.

Waalre: Automobilist gewond bij verkeersongeval

In de nacht van maandag op dinsdag heeft omstreeks 04.15 uur op de kruising Eindhovenseweg met de Koningin Wilhelminalaan een ongeval plaatsgevonden. Een 37-jarige automobilist uit Eindhoven raakte een verkeersgeleider, drie verkeerslichten en een boom. De bestuurder is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Hij is met een hoofdwond en een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of de man alcohol gedronken had.