Gemeente Bleiswijk


Kom kijken bij RandstadRail !

Het openbaar vervoer in de regio Rotterdam ondergaat een grote verandering met de komst van RandstadRail. Dit moderne lightrailsysteem zorgt voor een snelle, frequente èn comfortabele verbinding tussen Rotterdam, Zoetermeer en Den Haag. De Hofpleinlijn en de Zoetermeer Stadslijn worden omgebouwd tot lightrailverbindingen en gekoppeld aan het lokale metro- of tramnet. Bestaande haltes worden compleet vernieuwd en er komen nieuwe haltes bij. Om straks de voertuigen door te kunnen laten rijden op het metronet, wordt op dit moment een tunnel onder de Statenweg geboord.

Een nieuwe halte in de regio wordt halte Westpolder, aangelegd in de VINEX-locatie Berkel Westpolder. Naar verwachting zal deze eind 2007 in gebruik genomen worden. Het NS-station Berkel en Rodenrijs wordt momenteel omgebouwd. Naast RandstadRail komt hier in 2008 ook een hoogwaardige busverbinding, de zogeheten ZoRo-bus. Het traject van de ZoRo-bus rijdt via een grotendeels vrije busbaan vanaf Zoetermeer Centrum West langs Bleiswijk en Bergschenhoek naar Berkel en Rodenrijs. In de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn straks drie haltes: Nootdorp, Pijnacker Centrum en Pijnacker Zuid.

Uitnodiging
Speciaal voor lezers van de Heraut worden er op 12 en 19 augustus rondleidingen georganiseerd bij de twee belangrijkste werken in het hart van Rotterdam: RandstadRail en Rotterdam Centraal. Maquettes, panelen, videoâs en digitale informatiesystemen geven detailinformatie over uiteenlopende onderwerpen als architectuur, bouwmethodes, archeologie en exploitatie. U krijgt tevens de unieke gelegenheid voor een rondleiding langs de bouwplaats en een uitgebreide toelichting op de bouw.

De rondleidingen starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur bij het Infracentrum Rotterdam aan het Weena 705 (Groot Handelsgebouw). Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst. De rondleiding is gratis. Het Infracentrum Rotterdam kunt u telefonisch bereiken op: (010) 240 3800.