Provincie Groningen

Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds 15 augustus 2006

De Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds (SPGS) verstrekt bijdragen in de schoolkosten, de studiekosten en/of de direct daarbij horende reiskosten. Het Studiefonds wordt gesubsidieerd door de gemeenten (behalve de gemeente Groningen) en de provincie gezamenlijk.

Wanneer u een inkomen hebt dat op, of rond, het bijstandsinkomen ligt, komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming. De belangrijkste voorwaarden om een bijdrage te ontvangen zijn:
* u bent inwoner van de provincie Groningen, maar niet van de gemeente Groningen;

* uw kosten houden direct verband met een opleiding ( let op: dit kunnen ook reiskosten zijn);

* u ontvangt hiervoor geen tegemoetkoming van een andere instantie (bijvoorbeeld de Informatie Beheer Groep);

* uw opleiding betreft geen cursus in de hobbysfeer.

Het Studiefonds kent geen boven-leeftijdsgrens. Iedereen van 12 jaar en ouder, dus ook personen boven de 30 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage. Leerlingen in het basisonderwijs ontvangen alleen in uitzonderlijke gevallen een tegemoetkoming.

Vanaf nu kunt u een aanvraag indienen voor uzelf of uw kind(eren) voor het school-/studiejaar 2006/2007.
Folders en aanvraagformulieren hiervoor zijn verkrijgbaar bij de gemeente of via het secretariaat van de afdeling Cultuur en Welzijn van de provincie Groningen, tel. 050-3164152. Voor meer informatie over de voorwaarden waaraan u moet voldoen kunt u eveneens terecht bij de gemeente of bij het secretariaat.

U moet het aanvraagformulier en de bijbehorende stukken voor
1 september 2006 inleveren bij de gemeente of opgestuurd aan SPGS, Postbus 855, 9700 AW Groningen. Kijk elders op deze site voor het aanvraagformulier, de checklist en de folder.

15 augustus 2006