VVD


15-8-2006

Hans van Baalen benoemd tot Officier in de Kroonorde van België

VVD-Tweede-Kamerlid Hans van Baalen ontving op 14 augustus jl., uit handen van de Belgische Ambassadeur in Den Haag, Luc Teirlinck, de Kroonorde van België in de rang van Officier.

Op voordracht van de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken en oud-voorzitter van de Vlaamse Liberalen (VLD) Karel De Gucht heeft Koning Albert II Hans van Baalen in de Kroonorde verheven. Van Baalen kreeg deze hoge onderscheiding vanwege zijn inzet voor de Belgisch-Nederlandse betrekkingen, zowel in bilateraal verband, als tussen de VVD en de Belgische liberale partijen VLD en MR en tussen de Belgische en de Nederlandse parlementen. Van Baalen begon daarmee als internationaal secretaris in het VVD-hoofdbestuur vanaf 1993 tot 1998 en zette zijn activiteiten vanaf 1999 als VVD-Tweede-Kamerlid voort. Hans van Baalen zit thans de Belgisch-Nederlandse Parlementaire Contactgroep voor.

Ambassadeur Teirlinck hing Van Baalen de versierselen behorende bij de Kroonorde tijdens een druk bezochte receptie op de Belgische Residentie om en gaf daarbij aan dat Van Baalen nu "Nederbelg" was geworden met alle rechten en plichten van dien. Naast Hans' echtgenote Ineke Sybesma en diens vader Robert van Baalen, behoorden, onder andere, VVD-fractievoorzitter Mark Rutte, ministers Rita Verdonk (V&I) en Ben Bot (BuZa), burgemeesters Ivo Opstelten (Rotterdam), Menno Knip (Almelo) en Geert Dales (Leeuwarden), VVD-ondervoorzitter Rogier van der Sande en oud-VVD-partijvoorzitters Willem Hoekzema en Bas Eenhoorn tot de gasten.

15 augustus 2006