Gemeente Geldermalsen

College sluit speelplek Wilgenlaan Meteren

Uit een gemeentelijke controle is onlangs gebleken, dat de speelplek aan de Wilgenlaan te Meteren al langere tijd niet of nauwelijks is onderhouden. De situatie bleek zodanig, dat de veiligheid van spelende kinderen niet kon worden gegarandeerd. Na overleg hierover met de Stichting Speeltuin Meteren (verantwoordelijk voor onderhoud en veiligheid) heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de speelplek tijdelijk te sluiten.

Door gebrek aan menskracht is de Stichting Speeltuin Meteren niet in staat gebleken de speelplek aan de Wilgenlaan goed te onderhouden. Door verloop onder de leden van het bestuur van de stichting zijn er nog maar nauwelijks bestuursleden over. Meerdere malen is geprobeerd nieuwe vrijwilligers/ enthousiaste ouders te mobiliseren, dit echter zonder succes.

De sluiting van de speelplek heeft inmiddels in de directe woonomgeving een positief schokeffect teweeg gebracht. De speelplek wordt door veel kinderen veelvuldig gebruikt en zij (en hun ouders) vinden het daarom erg vervelend dat hun hier nu het speelplezier is ontnomen. Inmiddels hebben zich al enkele vrijwilligers bij het stichtingsbestuur aangemeld en de bereidheid uitgesproken er samen de schouders onder te willen zetten om de speelplek weer zo snel mogelijk geopend te krijgen. Natuurlijk zou het erg mooi zijn wanneer zich hier nog een aantal ouders bij aan zou willen sluiten. Allereerst wordt bekeken wat er precies allemaal moet gebeuren om de speelplek weer aan de veiligheidseisen te laten voldoen en worden de financiële consequenties hiervan in beeld gebracht. Op korte termijn vindt er een overleg plaats tussen het stichtingsbestuur en wethouder C.J. Gradisen.
Trefwoorden Meteren
Wijk/regio Meteren