Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsungs NV10 is Europese compact camera van het jaar

EISA-award voor beste digitale compact camera

Naarden, 15 augustus 2006 - De European Imaging annd Sound Association (EISA) heeft de Samsung NV10 digitale camera uitgeroepen tot de Europese compact camera van het jaar 2006-2007.

Samen met de Technical Image Press Association (TIPA)-award behoort de EISA-award tot de meest prestigieuze prijzen ter wereld. De 'Nobelprijs voor camera's' wordt pas na een strenge selectie en uitvoerige kwaliteitstesten toegekend door ruim 50 specialisten uit 20 Europese landen. In de categorie 'Photo' is de jaarlijkse EISA-award dus toegekend aan de Samsung NV10 digitale compact camera. De overige categorieën waren: 'Audio & HT (Home Theaters)', 'Mobile Electronic', 'Video' en 'All Panels'.EISA roemt de camera om zijn innovatieve user interface en de 'Blue Ring' als grensverleggend designconcept. De compacte en robuuste NV10 beschikt over een 'Smart Touch'-bedieningsgemak waarmee digitaal fotograferen eenvoudig en leuk wordt.

Samsungs gestileerde NV10 neemt de leiding in een nieuwe serie van robuuste zwarte aluminium digitale compactcamera's met de 'Blue Ring' rondom de lens. De 10 megapixelcamera is voorzien van een nieuwe zeer praktische user interface. Gebruiksgemak heeft als basis gediend voor de bekroonde Samsung NV10. Het toestel is voorzien van een nieuwe 'smart touch' user interface, waarmee de gebruiker via het grote LCD-scherm navigeert in de duidelijke menu-items. Professioneel digitaal fotograferen in een oogwenk is eenvoudiger dan je denkt.

De zwart-aluminium behuizing van Samsungs NV10, is uitgerust met een 1/1,8 inch beeldsensor waarmee elk miniem detail haarscherp zichtbaar wordt. Via een groot 2,5 inch LCD-scherm dat 230.000 pixels weergeeft, zie je in een oogopslag perfecte fotoresultaten. Het 3x optische Schneider-Kreuznach objectief vereeuwigt elk beeld met precisie. Dankzij Samsungs unieke ASR-systeem (Advanced Shake Reduction) kan de gebruiker haarscherpe foto's nemen bij matige lichtomstandigheden, zoals binnenshuis. De Samsung NV10 ondersteunt MPEG-4 VGA (640x480) videoclips met 30 beeldjes per seconde.

De Samsung NV10 is begin september beschikbaar. De verkoopadviesprijs van de NV10 inclusief cradle bedraagt ¤ 449,- inclusief B.T.W..

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.