Politie Noord-Holland-Noord

Politie doet onderzoek naar tientallen inbraken

Den Helder, 15-08-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar een groot aantal inbraken in vakantiewoningen in het gebied rondom Den Helder. In de periode van vier maanden (mei-augustus) werd in tientallen vakantiewoningen ingebroken. Naast een rechercheonderzoek wordt in de bungalowparken regelmatig gesurveilleerd door politiemensen.

In de periode van medio mei tot nu zijn er enkele tientallen inbraken gemeld in vakantiebungalows in de verschillende parken. In de meeste gevallen komen de dieven in de woning via niet (goed) afgesloten ramen of schuifdeuren. De tijdstippen van de inbraken zijn zeer divers en vinden zowel overdag als s-avonds en s-nachts plaats. De buit die wordt meegenomen bestaat voornamelijk uit geld, computers, cameras, geld en bankpassen.

De recherche in Den Helder is inmiddels begonnen met een onderzoek naar de daders. Ook worden politiemensen ingezet voor surveillances op de diverse bungalowparken. Deze surveillances vinden plaats op verschillende tijdstippen van de dag. Daarnaast wil de politie graag gebruik maken van informatie van bewoners van de parken. Mochten zij iets verdachts zien dan worden ze verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). Tot slot doet de politie een dringend beroep op slachtoffers om aangifte te doen. Alleen dan is het mogelijk om een goed beeld krijgen waar en wanneer inbraken plaats vinden. Met die informatie kan de politie efficiënt mensen inzetten om de criminaliteit bestrijden en te voorkomen.

Tips

Zorg dat er geen dure apparatuur zichtbaar in de woning worden achter gelaten. Sluit ramen en deuren goed af ook wanneer de woning voor korte wordt verlaten.

Laatst gewijzigd 15-08-2006 14:11 | © Politie Noord-Holland Noord |