Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewoners nemen kijkje achter de schermen van Dance Parade

Feijenoord is leuk! Dat bleek wel weer tijdens de FFWD Heineken Dance Parade van afgelopen zaterdag 12 augustus. Ook dit jaar vond het slotfeest van de Dance Parade plaats op Katendrecht.

Backstage
Omdat dit feest best wat overlast veroorzaakt voor de bewoners van dit schiereiland, werd op vrijdag 11 augustus - de avond v??r de Dance Parade - speciaal voor hen een Backstage Party georganiseerd.

Aanwinst
Sinds vier jaar vindt het slotfeest van de FFWD Heineken Dance Parade plaats op Katendrecht. De deelgemeente Feijenoord ziet zon mega-event op haar grondgebied als een aanwinst, maar voor de bewoners van Katendrecht is zoveel drukte en harde muziek niet altijd even leuk. Ook is in- en uitgaand verkeer op de dag zelf praktisch onmogelijk.

Exclusief
Om al deze ongemakken een beetje goed te maken, mochten de bewoners dus exclusief een kijkje nemen achter de schermen van het evenemententerrein. Het werd een waar feest met een vuurspuwact, soundchecks en lekkere hapjes en drankjes.

De Brug Over: Het Gebeurt in Feijenoord!
JMR (organisator) en De Brug Over: Het Gebeurt in Feijenoord! zijn de stuwende krachten achter de Dance Parade. De Brug Over: Het Gebeurt in Feijenoord! is hét evenementenproject van de deelgemeente Feijenoord. Het project is opgezet om evenementen letterlijk de brug over te trekken en op één van de evenementenlocaties van de deelgemeente Feijenoord te laten plaatsvinden.

Samenwerkingsverbanden
Feijenoordse ondernemers worden voorgesteld aan de organisaties achter de evenementen en zo ontstaan samenwerkingsverbanden.

Draagvlak
Maar De Brug Over doet er ook alles aan om draagvlak bij de bewoners te creëren, de Backstage Party is hier een voorbeeld van.

(foto: Backstage Party: een waar feest voor de bewoners van Katendrecht, met onder andere lekkere hapjes en drankjes.)