Gemeente Heemskerk


dinsdag, 15 augustus 2006

Gemeente Heemskerk subsidieert Contactvrouwenproject

HEEMSKERK - Het college van Heemskerk heeft besloten vier activiteiten van Welschap te subsidiëren die in het najaar worden georganiseerd in het kader van het Contactvrouwenproject.

Het gaat om zes voorlichtingsbijeenkomsten over opvoeding, seksualiteit en de man/vrouw relatie; zes lessen intuïtief tekenen als lichte vorm van creatieve therapie; vier proeflessen om het sporten te bevorderen en stress tegen te gaan en twee bijeenkomsten over democratie in verband met de komende verkiezingen. Daarvoor wordt een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. Voor alle activiteiten betalen de vrouwen een eigen bijdrage.

Het Contactvrouwenproject van Welschap is in samenwerking met PRIMO Noord-Holland in 2004 gestart met als doel allochtone vrouwen kennis te laten maken met de algemene voorzieningen in Heemskerk op het terrein van sport, recreatie en informatie.Het Contactvrouwenproject bouwt een netwerk van vrijwilligers op, om de participatie van allochtone vrouwen aan de Heemskerkse samenleving te bevorderen. In 2005 zijn er 55 contactvrouwenbijeenkomsten geweest, waaraan in totaal 92 vrouwen hebben deelgenomen. Er zijn in 2005 26 nieuwe vrouwen bijgekomen.De meeste vrouwen hebben de Turkse, Somalische of Marokkaanse nationaliteit, maar in totaal zijn vrouwen van 17 verschillende nationaliteiten bereikt.

---