Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

15-8-2006

Minister Dekker is vandaag op internet een discussie gestart over haar visie op de woningmarkt. Zij roept professionals en burgers op te reageren op stellingen uit deze visie. De discussie spitst zich toe op passend wonen, verhuismobiliteit, betaalbaarheid van het wonen en stedelijke vernieuwing.

Op 16 juni heeft minister Dekker haar visie op de woningmarkt 'Ruimte geven, bescherming bieden' aan de Tweede Kamer aangeboden. Voorafgaand aan de discussie hebben zich zo'n 65 professionals en burgers aangemeld. Ook nemen enkele prominenten deel zoals de heer Van Leeuwen, directeur Aedes, de heer Scherpenisse, directeur SEV en Mr. O.J. Smit, algemeen voorzitter van de NVM. De internetdiscussie loopt tot het overleg in de Tweede Kamer over de visie op de woningmarkt op 5 september. Minister Dekker deelt dan ook de resultaten van de discussie met de Tweede Kamer.

Ruimte geven, bescherming bieden
Minister Dekker wil naar een flexibeler woningmarkt, naar een woningmarkt waar mensen de woning vinden die bij hen past, zowel qua woonwensen als budget. Een markt die flexibiliteit en maatwerk kan leveren en bestand is tegen de ontwikkelingen in de toekomst, wat deze ook brengt. De visie op de woningmarkt focust op drie elementen: bouwen en nog eens bouwen, vergroten van de kwaliteit en leefbaarheid van het wonen en het dichten van het gat tussen huur- en koopwoningen.

Zie ook:


* Discussie over de woningmarkt: www.vrom.nl/woonforum
* Download de 'Visie op de woningmarkt'


Zie het origineel

* Interview met minister Dekker