Politie Gelderland-Zuid

Colporteur op heterdaad aangehouden

Wijchen, 15-08-2006

Dinsdagmorgen heeft de politie in Wijchen een man die met schoonmaakartikelen langs de deuren ging en te koop aanbood op heterdaad betrapt en aangehouden. In de loop van de ochtend maakten enkele bewoners melding van zijn ventgedrag. Dit naar aanleiding van een eerder politiebericht waarin mensen voor de praktijken van de man werden gewaarschuwd. Door de alerte meldingen kon de politie een gerichte zoekactie opzetten met als resultaat de aanhouding van deze als gesignaleerd vermeld staande persoon.

De man, een 53-jarige inwoner van Boxmeer, is op de Homberg 28e straat aangehouden op verdenking van venten zonder vergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening, verduistering en oplichting. Bij de verkoop van schoonmaakartikelen vertelde de man namelijk dat de opbrengst bestemd zou zijn voor een goed doel. Ook zou de man scharen en messen slijpen. Naar aanleiding van een eerdere melding vorige week deed de politie al een buurtonderzoek in de omgeving van de Roerdompstraat. De verdachte werd toen niet meer aangetroffen.

De 53-jarige is ingesloten voor verhoor. Voor het venten heeft hij een bekeuring gekregen. De overige verdenkingen zijn nog in onderzoek. (08)