Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 15 augustus 2006

Music & Words nu ook in DigiLeen

Met ingang van 15 augustus 2006 is een groot aantal albums van de labels van Music & Words gratis digitaal te leen. Vanaf dan kan muziek van bijv. flamencozangeres Amparo Cortés, de Afrikaanse band Ifang Bondi en de klezmergroep Mazzeltov, maar ook cajunband Captain Gumbo worden gedownload via www.muziekweb.nl en gedurende zeven dagen worden afgespeeld op iedere pc met Windows XP. De bestanden zijn afspeelbaar op één pc en niet te branden of te kopiëren. 'Verlengen', door de track nogmaals te downloaden is ook niet mogelijk.

Music & Words voegt haar labels daarmee toe aan de labels die al digitaal kunnen worden geleend, zoals Challenge, ECM, Naxos, Chesky, Pentatone, Dox en Black&Tan en is daarmee het eerste wereldmuzieklabel waarvan de muziek digitaal kan worden geleend. Music & Words bestaat al bijna twintig jaar en heeft een uitgebreide catalogus opgebouwd met muziek uit Europa (folk, fado, flamenco, klezmer), Afrika, Azië en het Midden-Oosten.

Het digitaal uitlenen is een proef voor een jaar van de Centrale Discotheek Rotterdam, met medewerking van Bibliotheek.nl, Buma-Stemra, Stichting Norma en de muziekmaatschappijen. In de proefperiode is het digitaal lenen gratis.