Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 11 augustus 2006

NS en Routenet.nl werken samen aan mobiliteit en bereikbaarheid

Routenet biedt treininformatie als alternatief voor de geplande autorit

Routenet.nl, het grootste internetportaal voor automobilisten in Nederland, biedt zijn gebruikers voor hun geplande autorit nu automatisch een alternatieve route met de trein. Dankzij deze service kunnen Routenet-gebruikers zonder verder zoekwerk bepalen wat voor hen het beste vervoermiddel is. Om deze service mogelijk te maken heeft Routenet het initiatief genomen tot samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen. Hiermee is Routenet.nl nu naast het meest gebruikte ook het meest uitgebreide mobiliteitsportaal van Nederland.

"Samenwerken met NS is in onze visie een logische stap in de ontwikkeling van de mobiliteitsproblematiek in Nederland", zegt Lucien Burm, manager Marketing & Sales van Locatienet. "Iedereen herkent de stress van de steeds toenemende drukte op de Nederlandse wegen. Het is tegenwoordig dan ook niet meer vanzelfsprekend dat je altijd met de auto gaat. Het mag duidelijk zijn dat je vandaag de dag een keuze hebt. Op vele trajecten bewijst de trein zich als een sneller vervoermiddel. Tijdens, maar ook buiten de spitstijden kunnen er goede redenen zijn om de trein te nemen. In plaats dat onze klanten diverse sites moeten raadplegen om hun voorkeur te bepalen, willen wij hen dit alternatief direct bieden."

Michel Hemelaar, productmanager Reisinformatie van de Nederlandse Spoorwegen, zegt: "NS draagt in belangrijke mate bij aan de bereikbaarheid van Nederland en richt zich steeds vaker ook op automobilisten door ze een aantrekkelijk alternatief te bieden. De trein brengt reizigers comfortabel naar hun bestemming en biedt voordelen zoals werken onderweg en op stations, zonder parkeerproblemen. Tijdsbesparing heeft vooral te maken met de keuzes die je maakt. Je besteedt je tijd nuttiger tijdens de reis. Soms ben je op sommige trajecten met de auto sneller op je bestemming, maar de mogelijkheid om onderweg nog te kunnen lezen of werken levert uiteindelijk wellicht meer op. Met deze samenwerking willen we automobilisten hierop attent maken."

De Nederlandse Spoorwegen en Locatienet kijken de komende maanden hoe de respons van de gebruikers van Routenet.nl is op de nieuwe service. Daarna breiden zij hun samenwerking verder uit om zo goed mogelijk aan de wensen van de huidige 'mobiliteitsconsument' te voldoen.


---