Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweede generatie Segway® Personal Transporter: de bocht om zonder te sturen

's-Hertogenbosch , 15 augustus 2006
Vandaag introduceert Segway Inc. het nieuwste model van zijn Personal Transporter. Het nieuwe model reageert volledig op het lichaam van de gebruiker: de rijrichting verandert door naar links of rechts te bewegen. Net als bij de eerste generatie Segway wordt de snelheid bepaald door naar voren of naar achteren te bewegen. Het apparaat is daarmee volledig intuïtief.

De eerste generatie Segway wordt in Nederland onder andere gebruikt door de bodes van de Tweede Kamer, de marechaussee op Schiphol en voor toeristen. OV-bedrijven zijn geïnteresseerd om de nieuwste Segway in te gaan zetten om mensen de laatste paar kilometer te vervoeren in de dichtslibbende binnensteden.

De tweede generatie Segway is een verlengstuk van het menselijk lichaam. De LeanSteer technology vertaalt elke beweging van je lichaam direct naar richting en snelheid. Met de Segway Personal Transporter kun je ongeveer 40 km rijden op een batterijlading met een maximale snelheid van 20 km per uur. De nieuwe Infokey geeft je al de benodigde informatie over bijvoorbeeld afstand en snelheid en zorgt er bovendien voor dat de Segway tegen diefstal beveiligd is.

Over Segway:
Segway maakt Personal Transporters om knelpunten in de mobiliteit op een milieubewuste manier op te lossen. Met de Segway kun je korte afstanden comfortabel, veilig en snel afleggen. De Segway reageert op de bewegingen van het lichaam. Door de toepassing van elektromotoren is er geen uitstoot van fijnstof. Het energieverbruik is zeer laag door teruggave van stroom aan de accu bij bijvoorbeeld remmen. Segway Nederland is de officiële importeur van Segway® in Nederland. Voor meer informatie: www.segway.nl

UITNODIGING:
Wilt u een proefrit maken, dan kunt u bellen naar het kantoor van Segway Nederland.



Ingezonden persbericht