Politie Gelderland-Midden

Getuigenoproep aanrijding Velperbroekcircuit:

Publicatiedatum: 15-8-2006 16:04:03

Arnhem - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen twee personenautos op het Velperbroekcircuit in Arnhem. Dinsdag omstreeks 14:30 uur botsten op het Velperbroekcircuit onder het viaduct voor de afslag A348 een zilvergrijze BMW en een zwarte Volkswagen Golf op elkaar. Bij de botsing raakten beide autos beschadigd. De bestuurders, een 39-jarige man uit Emmerich en een 47-jarige man uit Lathum raakten niet gewond. Omdat het niet duidelijk is wat er gebeurd is, zoekt de politie getuigen van de aanrijding. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via het politiebureau bij u in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rivierenland

---

Hennepkwekerij aangetroffen in loods

Publicatiedatum: 15-8-2006 16:07:57

Elst - De Elster politie heeft maandag in een bedrijfsloods een hennepkwekerij aangetroffen. Een deel van de planten bleek al te zijn geoogst maar de politie trof desondanks nog 122 hennepplanten aan. Ook werden er enkele kratten en dozen aangetroffen met geoogste planten. De politie vermoedt op basis van de aangetroffen goederen dat er ongeveer 3000 hennepplanten moeten hebben gestaan. De kwekerij werd geheel ontmanteld en de aangetroffen goederen zullen worden vernietigd. In de loods werd geen personen aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de verantwoordelijken van het in bedrijf hebben van de kwekerij. De politie besloot tot het instellen van een onderzoek in de loods naar aanleiding van een anonieme tip.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles in verband met Bemmelse ponymarkt
Publicatiedatum: 15-8-2006 16:07:28

Lingewaard - Het regionale verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft maandag op verschillende plaatsen in de gemeente Lingewaard controles gehouden rondom de Bemmelse ponymarkt. Daarbij werd niet alleen gecontroleerd op snelheid en alcoholgebruik, maar ook de technische staat van voertuigen en aanhangwagens. De politie deelde in totaal 25 bekeuringen uit. Er werd gedurende middaguren tussen twaalf en half zes gecontroleerd op de Papenstraat in Bemmel, de van der Mondeweg in Haalderen, de Polseweg in Huissen en de Nijmeegsestraat en Langstraat in Gendt. Tegen een bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen rijbewijs had om een aanhanger te mogen trekken. Enkele tientallen bestuurders moesten een blaastest afleggen maar geen van hen had teveel gedronken. De bekeuringen die werden uitgeschreven waren voornamelijk voor snelheidsovertredingen en het rijden zonder gordels.