Politie Groningen

Politie zoekt getuigen brandstichtingen

Bedum, 15-08-2006 o De politie stelt een nader onderzoek in naar de brandstichtingen die zaterdagnacht in Bedum hebben plaatsgevonden. In die nacht troffen de politie en de brandweer een spoor van in brand gestoken caravans, klikos en prullenbakken aan.

In totaal gaat het om vijf caravans en een aantal klikos en prullenbakken. De melding van de eerste brand was omstreeks 02.00 uur aan de Schoolstraat. Ook in de Vrije Gang en de Lijnbaan werd brandgesticht. De laatste brand was omstreek 05.00 uur aan de Ommelanderdrift. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. De technische recherche doet sporenonderzoek. Ook de buurtagent houdt zich bezig met deze zaak. Zaterdagnacht al is een 17-jarige jongen uit Bedum als verdachte aangehouden. Hij is verhoord en inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ook een andere 17-jarige plaatsgenoot werd als verdachte aangehouden. Ook hij is verhoord en wordt niet meer als verdachte gezien. De benadeelden hebben inmiddels allen aangifte gedaan.

Getuigen

De politie stelt alles in het werk om deze zaak op te lossen en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets hebben gezien of gehoord op genoemde datum en tijdstippen worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).