Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 15 augustus 2006
Plaats Nieuw Bergen

Nieuwe wandelroute bij het Reindersmeer ook geschikt voor minder-validen

Bij het Reindersmeer in Well is een nieuwe wandelroute aangelegd. Onderdeel van deze route is een nieuwe brug over het Reindersmeer. De nieuwe wandelroute, inclusief de brug, is ook geschikt voor minder-validen. De wandelroute sluit aan op de diverse andere routes die rondom het Reindersmeer lopen.

De nieuwe route start op de parkeerplaats bij de sluis in de Bosserheide. Via de nieuwe brug loopt de ongeveer drie kilometer lange route naar de vogelkijkhut op de westoever. De wandelroute en de brug zijn mede tot stand gekomen met financiële steun van de Europese Unie (via het Leader+ programma) en de provincie Limburg.

Het Reindersmeer, een natuurlijke schakel

In 1971 werd gestart met de afgraving van de Bergerheide, hier ontstond het Reindersmeer. Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling. Het vormt een belangrijke, natuurlijke schakel tussen de Bergerheide en De Hamert in Wellerlooi. Het meer is 130 hectare groot. De oevers zijn begroeid met heide, gras en overige planten. Daartussen liggen poelen en vennen op een ondoordringbare (leem)laag. De omgeving bestaat uit bossen met grote stuifzandgebieden, heidevelden en diverse vennen.

Uitsluitend stille recreatie

De natuur speelt bij het Reindersmeer de hoofdrol. Daarom is uitsluitend rustige recreatie zoals fietsen, wandelen en paardrijden toegestaan. De verschillende routes rondom het Reindersmeer maken deel uit van het uitgebreide netwerk van ruiter-, wandel- en fietspaden in nationaal park De Maasduinen.




Gemeente Bergen