Ingezonden persbericht


Media alert

15 augustus, 2006

Een beter beveiligd netwerk in vijf stappen

Centennial Software adviseert ondernemingen om zich beter te wapenen tegen de gevaren van USB-opslagmedia

Het gebruik van draagbare opslagmedia binnen de werkomgeving groeit explosief. Toch zijn er nog veel ondernemingen die niet weten hoe zij met deze nieuwe dreiging voor het bedrijfsnetwerk moeten omgaan. Centennial Software beschrijft aan de hand van vijf stappen welke maatregelen ondernemingen kunnen treffen om hun IT-beveiliging te optimaliseren.

Voor virusontwikkelaars wordt het steeds moeilijker om de virtuele beveiligingsdeur te omzeilen. Zij richten hun aandacht daarom steeds meer op het binnenkomen via de voordeur. Zij creëren slimme programma's die ofwel bestanden rechtstreeks kopiëren van een computer of zichzelf installeren op de desktop om zo bestanden aan te vallen of relevante informatie door te sturen via een internetverbinding. Deze malware kan veel schade aanrichten. Dergelijke risico's kunnen aanzienlijk verkleind worden wanneer kritisch wordt gekeken naar de interne beveiliging en preventieve maatregelen worden genomen.

Centennial heeft vijf stappen opgesteld voor een betere interne beveiliging:


1. Breng in kaart welke apparaten een mogelijk risico vormen voor de interne beveiliging
2. Onderzoek aan welke eisen voldaan moet worden (breng de behoeften van verschillende afdelingen en individuen in kaart)
3. Geef duidelijk aan welke apparaten binnen de organisatie gebruikt mogen worden en door wie
4. Installeer systemen die inzichtelijk maken welke media verbonden zijn met de desktop pc's en welke media draaien op deze pc's
5. Gebruik de feedback van de systemen om de gaten in de beveiliging te dichten en om de individuele instellingen goed af te stellen

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's. Meer informatie op: www.centennial-software.com.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com