Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sprekers Global Leadership Summit 2006 bekend

Recordaantal bezoekers in Noord-Amerika

ZEIST - De sprekers van de Global Leadership Summit in Nederland zijn bekend. Willow Creek Nederland (WCN) heeft uit de sessies die begin deze maand in Amerika werden gehouden, gekozen voor lezingen van Bill Hybels, James Meeks, Jim Collins, Bono (interview), Andy Stanley en Wayne Cordeiro. Orlando Bottenbley en Wigle Tamboer zullen in respectievelijk Drachten en Hoofddorp een lezing verzorgen.

Een recordaantal deelnemers bezocht de Leadership Summit 2006 afgelopen week in Amerika. Meer dan 60.000 (potentiële) leiders kwamen af op de conferentie die via satellietverbinding in 110 steden te volgen was. Dit betekent dat de belangstelling voor de Summit ook in zijn elfde jaar fors is gegroeid. Vanuit Nederland bezocht een delegatie van WCN en enkele predikanten Chicago, waar de Summit werd gehouden. Zij maakten een keuze uit de sessies die op 29 en 30 september (Drachten) en 6 en 7 oktober (Hoofddorp) via videocast zullen worden vertoond.

In totaal nemen dit jaar elf landen aan de Summit deel. Voor het eerst zijn hierbij Mexico, Costa Rica, Rusland, Finland en Singapore vertegenwoordigd. Pioniers uit onder andere Japan, China, Roemenië en Indonesië bezochten de conferentie in Amerika, met de intentie de Summit in 2007 ook naar hun land te halen. De grootste christelijke leiderschapsconferentie ter wereld lijkt dus nog niet te zijn uitgegroeid.

Bill Hybels, teaching pastor van de Willow Creek Community Church en oprichter van de Summit, spreekt dit jaar over de thema's 'De levenscirkel van een leider' en 'De kracht van duidelijkheid'. Ook is Hybels te zien in een interview met Bono. De leadzanger van rockgroep U2 roept kerkleiders op hun verantwoordelijkheid te nemen in een wereldwijde strijd tegen aids. Willow is zo enthousiast over de gehouden toespraken in Amerika, dat ze heeft besloten de lezingen die wegens tijdgebrek niet tijdens de Summit in Nederland worden getoond, op een later moment alsnog tijdens een follow-up uit te zenden. Het gaat hierbij onder andere om een sessie van Patrick Lencioni, auteur van onder andere 'Vijf frustraties van teamwork.

De vervolgdagen zijn uitsluitend bedoeld voor iedereen die de Summit in Drachten of Hoofddorp bezoekt.

Het is dit jaar voor de tweede keer dat Willow de Summit in Nederland bezoekt. Vorig jaar was de zaal met ruim 1000 man uitverkocht. De aanmeldingen voor de komende conferentie heeft dit aantal al ruim overschreden. Zo is Hoofddorp al bijna uitverkocht. De 'vroegevogelkorting' voor de Summit geldt tot zaterdag 18 augustus. Doel van de conferentie is christelijke leiders toe te rusten in hun taken en te bemoedigen hun leidinggevende functie in te zetten om te bouwen aan Gods Koninkrijk.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie over de Global Leadership Summit 2006, kunt u kijken op www.willowcreek.nl, mailen naar info@willowcreek.nl of bellen naar 030 69 27 111.

---- --