Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Stoere aapjes op bezoek bij deelgemeente Feijenoord

Een groep kinderen, onder de naam Stoere aapjes, van de buitenschoolse opvang Bimbola bezocht maandag 7 en dinsdag 8 augustus de deelgemeente Feijenoord.

Taken dagelijks bestuur
Op maandag werden ze ontvangen in de raadszaal aan de Maashaven O.z. 230. Dagmar Oudshoorn vertelde de kinderen over haar taak als deelgemeentevoorzitter en de taken van het dagelijkse bestuur.

Verantwoordelijkheden
En natuurlijk over de verantwoordelijkheden die de deelgemeente heeft ten aanzien van de bewoners op dit grondgebied. Ook gaf Dagmar Oudshoorn aan hoe kinderen zelf een steentje kunnen bijdragen, om een positieve leefomgeving te creëren in hun wijk.

Politieke partijen
Dinsdag 8 augustus stond geheel in het teken van het vormen van politieke partijen en het houden van een raadsvergadering. De partijen Kinder Partij voor de Politiek (KPK) en Nationale Partij van de Straat (NPS) vielen het meest op.

Autos op schapenpoep
Een van de stellingen van de NPS was, dat er meer autos op water moeten rijden. Dit komt het milieu ten goede. De KPK was het hier mee eens maar deed een tegenvoorstel: het is beter autos te laten rijden op schapenpoep! Al met al waren het twee gezellige dagen en de kinderen namen hun taak als raadslid zeer serieus.