Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Growshops op Dordtselaan en Strevelsweg 6 maanden dicht

Burgemeester Ivo Opstelten (VVD) liet onlangs tien growshops in de stad sluiten, waarvan twee in de deelgemeente Feijenoord: op de Dordtselaan en Strevelsweg.

Opiumwet overtreden
De growshops, die materiaal verkopen waarmee hennep kan worden gekweekt, overtraden de Opiumwet.

Strafrechterlijk traject
De growshops in de deelgemeente Feijenoord zijn per 18 juli 2006 gesloten voor de duur van 6 maanden. Naast het bestuurlijke traject loopt er een strafrechterlijk traject, beide growshophouders moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Softdrugs in de dakgoot
Bij Growshop The Garden aan de Dordtsestraatweg 434c werden op verschillende plaatsen henneptoppen en een weegschaal met resten aangetroffen. In de dakgoot van de woning boven deze shop lag 4,7 kilo softdrugs.

Henneptoppen in de schuur
In de schuur op het erf van Growshop Late Night Flowers, aan de Strevelsweg 25-25a en bereikbaar via het binnenplaatsje, werd 400 gram aan henneptoppen aangetroffen.

Grootscheepse actie
Bij de grootscheepse actie op 16 mei werden alle 31 growshops in Rotterdam-Rijnmond gecontroleerd. Onder meer hennepplanten zijn toen in beslag genomen. De actie was een samenwerking tussen politie, justitie, gemeente, UWV, Belastingdienst, milieudienst DCMR en Algemene Inspectiedienst (AID, toezicht op Bestrijdingsmiddelenwet).

Straatwaarde van 180.000,
In totaal werd voor ruim zestig kilo aan henneptoppen gevonden, met een straatwaarde van ongeveer 180.000 euro.

Gefraudeerd
Zes van de tien growshops hadden gefraudeerd met hun elektriciteits- en/of gasmeter. Er werden 6.800 hennepplanten in beslag genomen en 34 personen werden aangehouden.

illegaal
Volgens de gemeente hielden de growshops zich niet alleen bezig met het verkopen van kweekbenodigdheden, maar 'is het ook steeds duidelijker dat growshops de oogst van de illegale kweek vervolgens weer opkopen'. Ook verkochten de shops illegale hennepplanten.

(foto: Hennepplanten.)