Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 15 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 15-08-2006

Hevig verzet tijdens aanhouding

Zaandam, 14 augustus, 09:35 uur

Op de Stationsstraat heeft de politie een 40-jarige vrouw aangehouden wegens belediging. Agenten zagen de vrouw tijdens het autorijden mobiel bellen en lieten de auto aan de kant zetten. In de auto zaten ook haar 15-jarige zoon en 6-jarige dochter. Het meisje zat op de achterbank niet in de gordels. De vrouw weigerde haar gegevens te verstrekken en kon haar rijbewijs niet tonen. De agenten deelden de vrouw mee dat ze tot aanhouding zouden overgaan als ze haar medewerking zou blijven weigeren. Hierop gooide de vrouw haar bankpas uit het raam en uitte zich beledigend richting de agenten, waarop de vrouw werd meegedeeld dat ze was aangehouden wegens belediging. Vervolgens kwam de verdachte uit de auto en krabde een van de agenten in het gezicht, spuugde meerdere malen in het gezicht van beide agenten, die haar met zijn tweeën onder controle probeerden te krijgen. Ook haar 15-jarige zoon bemoeide zich ermee door trappende bewegingen te maken richting de agenten. De zoon belde met zijn mobiel om versterking. De vrouw werd om verdere escalatie te voorkomen zo snel mogelijk geboeid naar het politiebureau overgebracht en een andere eenheid van de politie werd naar de incidentlocatie gestuurd om de zoon en dochter op te vangen. Beide agenten hebben aangifte gedaan tegen de vrouw en één van hen heeft zich moeten laten behandelen in het ziekenhuis.

Vrouw aangehouden na steekincident

Zaandam, 14 augustus, 19:25 uur

Naar aanleiding van een steekpartij heeft de politie een 17-jarige Zaandamse aangehouden. Na een melding trof de politie op de Jan Eijdenbergstraat het slachtoffer aan met een steekwond in zijn zij. Kort erna kon de verdachte worden aangehouden, het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer en de verdachte waren bekenden van elkaar en de oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Het meisje is in verzekering gesteld en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Man aangehouden na rammen verkeerspaal

Middenbeemster, 15 augustus, 02:42 uur

Op de Provincialeweg N244 ter hoogte van de afslag Purmerend heeft de politie na een melding van een getuige een 45-jarige Krommenieër aangehouden wegens rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval. Een getuige meldde bij de politie dat een automobilist een paal had geramd en was doorgereden. Agenten zagen ter plekke de kentekenplaat om de lantaarnpaal heengevouwen. Het koelvloeistofspoor werd gevolgd en de bestuurder werd in zijn zwaar beschadigde auto op de A7 aangetroffen. Linksvoor werd slechts op een velg gereden. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat hij bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

Zaandam, 14 augustus, 15:00 uur

Op de Peperstraat en Rozengracht heeft de politie tussen 11.30 en 15:00 uur een gordelcontrole gehouden. Honderdvijftig bestuurders werden gecontroleerd, waarvan zes geen gordel droegen.

Snelheidscontrole

Ilpendam, 15 augustus 2006, 12:20 uur

Op de Jaagweg heeft de politie maandagochtend tussen 09.30 en 11:05 uur op snelheid gecontroleerd. Elfhonderdtwintig bestuurders passeerden de radarauto, waarvan er twaalf de maximaal toegestane snelheid van 80 km p/h overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km p/h. De kijkrichting van de camera was Purmerend.

Geen kentekenplaat, rijbewijs en ID

Purmerend, 14 augustus 2006, 16:37 uur

Op de Verzetslaan heeft de politie een 32-jarige Purmerender een stopteken gegeven omdat hij zonder kenteken reed. Uit navraag bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, ook kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.