Datum: 15 augustus 2006

Sassenheim/Teylingen Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan gewelddadige mishandeling Het programma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 22 augustus aandacht aan de gewelddadige mishandeling van een 42 jarige man uit Sassenheim. Vrijdagavond 9 juni gaan de man en een vrouw naar een café aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Om 02.00 uur verlaten zij de zaak en fietsen naar huis. Gekomen op de hoek van de Parklaan en de Hoofdstraat, zien de man en de vrouw even verderop op de Hoofdstraat een groepje van ongeveer 10 jongelui vernielingen plegen. De man zegt tegen zijn vrouw dat zij even moet wachten en dat hij er iets van gaat zeggen. Bij de groep gekomen, wordt de man nadat hij er iets van had gezegd, volledig in elkaar geschopt en geslagen. Van de twee hoofdverdachten zijn compositietekeningen vervaardigd die op dinsdag 22 augustus in het programma Opsporing Verzocht worden getoond. Ook is er van de mishandeling een reconstructie gemaakt. Omdat de politie verwacht dat de daders uit Teijlingen komen, roepen wij dan ook de bewoners van deze gemeente met klem om te kijken naar deze uitzending, die is te zien op Nederland 2 van 20.30 tot 21.10 uur.

Leiden Politie zoekt straatrovers

De politie is op zoek naar de daders van twee straatroven die op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus plaatsvonden. Op vrijdag 11 augustus overkwam dit een 13 jarig meisje uit Leiden. Zij fietste tussen 20.00 en 20.15 uur over de Zijlbrug en werd daar tegengehouden door twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. Beide jongens zaten op de brugleuning en toen het meisje de brug op fietste kwam er één vanaf, pakte de bagagedrager van de fiets en eiste geld. Het meisje zette kracht om door te fietse die kennenlijk genoeg was om hem ten val te brengen. Het meisje fietste vervolgens door naar huis waar de politie werd gebeld. De politie hoopt dat er getuigen zijn die de twee jongens rond het tijdstip van de poging tot beroving op de brug hebben gezien of getuige geweest zijn van de poging om het meisje te beroven. Op zaterdag 12 augustus probeerde een 15 tot 25 jarige jongen/man een 23 jarige vrouw uit Oegstgeest te beroven op de Rijnsburgerweg. De vrouw fietste daar tussen 16.50 en 17.15 uur toen haar weg plotseling werd afgesneden door de berover. Deze pakte de arm van de vrouw beet en eiste geld. Een op een fiets naderende vrouw deed de berover vermoedelijk besluiten zijn beroving te staken en fietste weg. Mogelijk dat deze naderende vrouw belangrijke informatie voor het onderzoek heeft. De politie hoopt dat zij dan ook contact opneemt met de politie. Zij kan bellen met de politie in Leiden via 0900-8844. Ook andere getuigen kunnen via dat nummer met de politie in Leiden bellen.

Leiderdorp Politie houdt verdachte van diefstal danwel beroving aan

De politie heeft op dinsdag 15 augustus rond 10.15 uur op de Langegracht in Leiden een 44 jarige man uit Leiderdorp aangehouden. De politie was op zoek naar de man nadat hij eerder die dag rond 09.35 uur met geweld een woning aan de Pinksterbloem was binnengedrongen en daar van de 45 jarige bewoonster en 52 jarige bewoner geld eiste. Hij probeerde ook een greep in enkele kastjes te doen en de mobiele telefoon van de bewoonster in handen te krijgen. De bewoonster wist naar buiten te komen en daar de politie te bellen. De binnengedrongen man verliet vervolgens de woning en fietste weg. Aan de hand van het signalement wist de politie de man te arresteren. Hij is ingesloten. Donderdag 15 augustus wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Schoonhoven Auto gestolen na woninginbraak

De politie doet onderzoek naar twee woninginbraken die van maandag 14 op dinsdag 15 augustus plaatsvonden bij twee woningen aan de Nobeldreef. Bij één woning bleef het bij een poging. Bij de andere woning wist men wel binnen te komen na het forceren van een cilinderslot van een voordeur. Uit de woning werd een laptop en werden autosleutels gestolen. Met deze autosleutels werd een buiten geparkeerde Ford Focus gestolen. Van de daders ontbreekts vooralsnog ieder spoor.

--------------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------


---

---- --