Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 15 augustus district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 augustus 2006

Politie neemt aangifte op van bedreiging

ROOSENDAAL: Een 28-jarige man uit Roosendaal liep op zaterdagavond 12 augustus omstreeks 20.00 uur op de Bokberg, toen hij werd aangesproken door een onbekende. Deze onbekende bood hem een scooter aan en vroeg een geldbedrag van honderden euros. De Roosendaler was wel geĂŻnteresseerd, maar de verkoper wilde eerst het geld contant zien. Op het moment dat de Roosendaler hem het geld liet zien ging de verkoper weg om de scooter te halen. Hij kwam terug zonder scooter en dreigde de koper het geld af. De politie heeft dinsdag 15 augustus aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Twee mannen gewond na ongeval

OUD GASTEL: De politie kreeg op maandagavond even na 21.00 uur een melding van een verkeersongeval op de Provinciale Weg S8. Een bestuurder verklaarde van de weg te zijn geraakt toen een vrachtwagen plotseling de afrit van de Rijksweg af kwam en de S8 op reed. Hierdoor reed de automobilist van het Talud. De vrachtwagenchauffeur was doorgereden. De twee inzittenden van de auto, een 52-jarige man en een 35-jarige man uit Roosendaal zijn met lichte verwondingen aan onder andere arm en schouder naar het ziekenhuis gebracht.

Dronken automobilist aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op dinsdag omstreeks 02.00 uur een personenauto hard door de bebouwde kom rijden. Men besloot hierop de bestuurder aan te spreken. De automobilist bleek onvast ter been te zijn. Uit een blaastest bleek dat de 61-jarige man uit Bergen op Zoom teveel gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 585 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na bedreiging met wapen

ROOSENDAAL: Een 29-jarige man uit Roosendaal liep op dinsdagochtend over de Oliemolen, toen hij aangesproken werd door een onbekende man. De Roosendaler wilde op een gegeven moment doorlopen, maar hierop sloeg de onbekende hem en trok uiteindelijk een op een pistool gelijkend voorwerp en bedreigde hem hiermee. Toen er iemand aan kwam ging de belager er vandoor. De Roosendaler belde de politie. Deze nam aangifte van hem op en hield aan de hand van de verklaring van de man een 42-jarige man uit Roosendaal aan op de Bredaseweg. Hij is in verzekering gesteld. Het pistoolvoorwerp is niet aangetroffen.

Vrouw gewond na ongeval

ROOSENDAAL: Op dinsdagochtend gebeurde er een ongeluk aan de President Kennedylaan. Een 58-jarige man uit Witgaard reed op de rotonde komende van uit de richting van de Willem Dreesweg. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 33-jarige fietster uit Roosendaal. De ambulancepersoneel heeft de vrouw onderzocht wegens pijn aan haar been.

Motorrijder met drugs aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Sterrebeek aan voor drugsbezit. De politie zag hoe de man een pakketje verstopte in zijn motorfiets en vervolgens wilde wegrijden. De man is aangesproken en hij bleek in bezit van 23 gram softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor met een bekeuring van 200,- in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na lastigvallen vrouw

BERGEN OP ZOOM: Een getuige zag op maandag 14 augustus in de vroege ochtend hoe een meisje werd lastiggevallen door een man bij een woning aan de Oude Stationsweg. De man bleef vervolgens op de deur bonken en aanbellen. De man was onvast ter been en wilde niet weggaan. Hierop is hij aangehouden. De 44-jarige man uit Halsteren is ingesloten ter ontnuchtering en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. In de loop van de ochtend is hij in vrijheid gesteld.

Man rijdt zonder rijbewijs en verzekering

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagochtend een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aan omdat hij bij controle geen rijbewijs en of identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hij is aangehouden. Hij bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. De auto bleek niet te zijn verzekerd. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Jongeman (17) aangehouden voor fietsendiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op maandagochtend vroeg een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan in zijn woning. De jongen wordt ervan verdacht een fiets uit een tuin aan de Dunantstraat te hebben ontvreemd. Dit gebeurde in de nacht van 22 op 23 juli. De eigenaar zag enkele weken later een man op zijn fiets rijden. De 44-jarige Roosendaler is aangehouden en verhoord. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. de politie onderzocht de diefstal en kwam uit bij de 17-jarige jongen. Wat zijn straf zal zijn zal later worden besloten. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg