Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/08)

OOSTERHOUT NB, 15 augustus 2006

Waalwijkse politie waarschuwt via SMS-Alert voor auto-inbraken

WAALWIJK: Een sterke toename van het aantal auto-inbraken was voor de politie in Waalwijk reden om SMS-Alert in te zetten. Op die manier werden de inwoners van Waalwijk via een sms-bericht gewaarschuwd en gevraagd om preventieve maatregelen te nemen.

In de maanden mei, juni, juli en augustus vorig jaar werd er in Waalwijk in 105 autos ingebroken. In diezelfde periode nu is er al sprake van 117 inbraken, terwijl de maand augustus nog niet voorbij is.

De genoemde inbraken vonden plaats binnen de gehele bebouwde kom van Waalwijk. De daders sloegen een autoruitje in of braken het slot open In de meeste gevallen verdwenen navigatieapparatuur, autoradios en andere waardevolle spullen uit de voertuigen.

Met het project SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd of verspreid preventieberichten.
SMS-Alert is actief in de gemeenten: Tilburg, Hilvarenbeek, Goirle, Oisterwijk, Waalwijk, Loon op Zand, Breda, Bergen op Zoom, Zundert, Etten-Leur, Moerdijk, Woudrichem, Werkendam en Wijk en Aalburg. De komende maanden wordt het project SMS-Alert verder uitgerold in de regio Midden en West Brabant.

Arrestatie van gezochte persoon

WAALWIJK: Politieagenten bekeurden in de nacht van maandag 14 augustus op donderdag 15 augustus 2006 een fietser die zonder licht reed. Dat gebeurde om 05.20 uur op de Grotestraat. Bij controle van de persoonsgegevens van de man bleek dat hij nog 35 dagen hechtenis had openstaan. De 43-jarige Waalwijker is om die reden gearresteerd, ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Politie betrapt dronken automobilisten

SLEEUWIJK: In de nacht van dinsdag 15 augustus 2006 controleerde de politie op de Tienhont de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 01.20 uur. De 40-jarige Sleeuwijker had alcohol gedronken. Hierop volgde zijn arrestatie en de man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 530 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uren opgelegd. De verdachte is om 02.15 uur weer in vrijheid gesteld.

RAAMSDONSKVEER: In diezelfde nacht is ook een 43-jarige inwoner van Waspik betrapt tijdens het rijden onder invloed. Agenten controleerden de man rond 00.30 uur in de Van Wijngaardenstraat en arresteerden hem. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 430 ug/l. Naast een proces-verbaal kreeg de verdachte een rijverbod voor de duur van 4 uren opgelegd.

Woninginbreker gearresteerd

OOSTERHOUT: Met de arrestatie van een 36-jarige Oosterhouter heeft de politie een woninginbraak opgelost. De inbraak vond plaats op zondag 13 augustus tussen 10.00 uur en 19.30 uur in de Coornhertstraat. De inbreker nam een televisie mee. Omwonenden hadden de man echter met de TV zien sjouwen en kenden zijn identiteit. Nog diezelfde avond, rond 20.00 uur, arresteerde de politie de verdachte. In zijn woning werd ook de televisie terug gevonden. De man bekende dat hij onder invloed van drank en medicijnen de inbraak had gepleegd. Hij maakte bij de inbraak gebruik van een valse sleutel. De verdachte is in verzekering gesteld en na het onderzoek op maandagmiddag 14 augustus weer in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Aanhouding na bedreiging van ex

WAALWIJK: Een 22-jarige vrouw uit Waalwijk deed bij de politie aangifte van bedreiging. De bedreigingen waren geuit door haar ex-vriend. Dat gebeurde op maandagavond 14 augustus. De ex stond maandagavond voor de achterdeur en wilde praten.
Dat praten verliep niet goed en eindigde in een schermutseling, waarbij de vrouw verbaal bedreigd werd. Omdat er een web-cam aanstond, was het hele tafereel door een getuige live via computer waargenomen. Deze getuige informeerde de politie, die vervolgens de verdachte arresteerde. De verdachte is verhoord en legde een gedeeltelijke bekentenis af. Dinsdagochtend 14 augustus is de man weer in vrijheid gesteld. Hij heeft meteen een dagvaarding meegekregen voor de terechtzitting.

Auteur: Jeroen Steenmeijer