Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* Augustus

---

Prins brengt 15 augustus 2006 werkbezoek aan Bloemendalerpolder

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft 15 augustus een werkbezoek gebracht aan de Bloemendalerpolder en het KNSF-terrein.

Tijdens het werkbezoek, dat georganiseerd werd door het ministerie van VROM, stonden gebiedsontwikkeling en de programma-aanpak voor de uitvoering van de Nota Ruimte centraal.

De ministeries VROM en Verkeer en Waterstaat, Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam hebben 's ochtends de programma-aanpak toegelicht. De Noordvleugel en de Utrechtse regio tellen samen acht rijksprojecten. De Prins werd tijdens het bezoek onder andere geïnformeerd over de verbetering van de bereikbaarheid over de weg tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

De planstudie heeft een directe relatie met de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder en het KNSF-terrein, dat de Prins in de middag heeft bezocht. Daarbij gaven de provincie Noord-Holland, de gemeenten Muiden en Weesp en twee projectontwikkelaars toelichting. De Bloemendalerpolder en het KNSF-terrein is een integraal gebiedsontwikkelingsproject dat moet leiden tot een ontwikkeling waarin hoogwaardig wonen, werken, infrastructuur, groen, water en recreatieve functies in samenhang zullen worden gerealiseerd. Een complexe opgave, die voortvloeit uit de veelheid van opgaven (infrastructuur, wonen, werken, groen, water en recreatie) die in dit gebied een plaats moeten krijgen.

Het bezoek van de Prins aan de Bloemendalerpolder maakt deel uit van de werkbezoeken die de Prins van Oranje aflegt in het kader van het Programma Ruimte, georganiseerd door het ministerie van VROM. Het programma telt drie ruimtelijke thema's. Naast gebiedsontwikkeling zijn dat ruimte en klimaat en Europese ruimte.

15 augustus 2006

© RVD