Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W Hoogeveen

15 augustus 2006

Deze week heeft het college geen persuurtje gehouden.

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

* nummer

* onderwerp (vetgedrukt)

* besluit

* evt. toelichting (cursief)

1
Speelautomatenhallen bijlage 1 bijlage 2 bijlage 3 bijlage 4

Bijgevoegde voorstellen voorleggen aan de raad ter besluitvorming.

De raad heeft op 13 juli jl. gesproken over een eeder voorstel van het college over speelautomatenhallen. Naar aanleiding daarvan heeft het college het voorstel enigszins aangepast. Het college stelt de raad voor gokhallen toe te staan en 'de nulopotie' los te laten. De wethouders van de ChristenUnie en het CDA hebben laten aantekenen tegen het voorstel te zijn.

B&W stellen voor om maximaal twee bedrijven een vergunning te geven. Ook heeft het college een gebied nabij het centrum aangewezen waarbinnen de gokhallen mogen verrijzen. Zie verder de toelichting van het college op 4 juli 2006 en de stukken achter dit besluit.

2
Aanpak illegaal kamperen bijlage

Instemmen met voorgestelde werkwijze.

Ook in Hoogeveen komt illegaal kamperen wel eens voor. Het college heeft nu een aanpak opgesteld (met stappen zoals aanzeggen tot vertrek binnen 24 uur en proces-verbaal).

3
Beslissing op bezwaarschriften

Instemmen met het advies van de Bezwaarschriftencommissie gedateerd 20 juli 2006 en het bestreden besluit, gericht aan de Organisatie Hoofdstraat Noord en Grote Kerkstraat, niet herroepen.

4
Beleidsregels interne klachtprocedure bijlage

Vaststellen beleidsregels interne klachtprocedure.

Het besluit gaat over de regels voor het geval iemand een klacht heeft. Zo mogelijk handelt de organisatie de klacht af tot tevredenheid van de klager (interne procedure). Is de klager niet tevreden, dan kan hij naar de onafhankelijke ombudscommissie stappen. Zie ook www.hoogeveen.nl/klacht.

5
Advies Bezwaarschriftencommissie inzake bezwaarschrift de heer van Antwerpen
* het advies van de Bezwaarschriftencommissie over te nemen en het bezwaarschrift van de heer H.B.V. van Antwerpen niet-ontvankelijk te verklaren
* bijgaande conceptbrief te zenden naar de heer van Antwerpen

De betreffende inwoner heeft bedenkingen geuit tegen de afsluiting van de rijrichtingen op het punt Galileilaan/Zenithlaan. Hij heeft uiteindelijk geen bezwaar gemaakt. Wel is er contact met de gemeente over een wenselijke aanpassing aan de verkeerslichten op het kruispunt Galileilaan/Melkweg.

6
Wisseling schoolgebouw Afdeling Praktijkonderwijs Roelof van Echten College

Akkoord gaan met de wisseling van het schoolgebouw aan de Herman Bavinckstraat 31 voor het schoolgebouw aan de Anjerstraat 1 ten behoeve van de Afdeling Praktijkonderwijs van het Roelof van Echten College.

Het Roelof van Echten College wil voor praktijkonderwijs naar een ander gebouw, omdat dat beter aansluit bij de behoefte van de school. Het gaat om tijdelijke nieuwe huisvesting, in afwachting van andere (nieuwe) huisvesting voor het praktijkonderwijs. Het gebouw aan de Anjerstraat komt na de zomer vrij omdat de huidige basisschool erin verhuist naar de Brede School Zuid.

7
Bezwaarschrift 't Olde Schippershuus, Hoofdstraat 254 bijlage 1 bijlage 2
* Kennisnemen van de schriftelijke intrekking op 17 juni 2006 van het bezwaarschrift d.d. 26 mei 2006 van M. Pastoor namens Japas BV;
* Instemmen met het advies van de Bezwaarschriftencommissie, dat het bezwaarschrift van J. van der Leij namens mevrouw C.C.C.H. Klein geen aanleiding geeft om het bestreden besluit te herroepen;
* Gelet op de huidige feiten en omstandigheden het bestreden besluit in verband met beëindiging van de overtreding wel herroepen door intrekking daarvan per 18 juli 2006.

't Olde Schippershuus had zonder vergunning airco's en afzuigingen aangebracht aan de zijkant van het rijksmonumentale pand. De eigenaar is aangesproken door de gemeente, heeft daartegen bezwaar gemaakt, maar inmiddels de overtreding ongedaan gemaakt.

8
Verzoek tot het verlenen van ontheffing van het verbod van doorverkoop.
* Geen ontheffing verlenen van het verbod van doorverkoop.
* Indien de woning voor 1 april 2007 wordt verkocht dan overgaan tot het opleggen van een boete van 10% van de betaalde koopsom voor de grond.

In het algemeen laat de gemeente geen doorverkoop van kavels toe binnen vijf jaar na aankoop. Dit om speculatie te voorkomen en rechtsgelijkheid te waarborgen.

9
Verlenen vrijstelling project Willemskade.

* Met toepassing van artikel 19 lid 2 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan "Stadscentrum" en op basis van artikel 40 Woningwet en verder bouwvergunning verlenen ten behoeve van het project Willemskade om een gebouw mogelijk te maken voor een bibliotheek en appartementen aan de Willemskade en de Prins Mauritsstraat en de bouw van acht grondgebonden woningen aan de Prinses Irenestraat onder voorbehoud van akkoord bevinding van de aanpassing/ aanvulling van de bouwaanvraag;
* Instemmen met de reactienota en de door de heer Westra namens het Instituut voor Ondernemers ingediende zienswijze ongegrond te verklaren op basis van de in de reactienota verwoorde argumentatie;
* De aanvrager en de indiener van de zienswijze in kennis stellen van het besluit, het besluit te publiceren en de verdere bezwaarmogelijkheden te vermelden.