Gemeente Eindhoven

Persbericht 15 augustus 2006, no. 197

Opvoering in Muziekcentrum Frits Philips

Werving voor theaterstuk âCrush!?

De theatergroep van Stop Dating Violence zoekt nog enkele jongeren voor de theatervoorstelling âCrush!? op 11 en 12 december in het Muziekcentrum Frits Philips.

De theatervoorstelling Crush!? gaat over vlinders, verdriet, rozen, woede, prikkeldraad en maneschijn. Het laat jongeren exact voelen hoe je op die roze wolk blijft zonder er ineens af te donderen. âCrush!?â heeft als doel jongeren tussen de 12 en 23 jaar uit Zuidoost-Brabant te laten ervaren hoe een relatie leuk blijft en hoe je omgaat met agressie, frustratie en jaloezie. Dit om in een latere levensfase partnermishandeling te voorkomen.

Op maandagavond 11 en dinsdagmiddag 12 december wordt het theaterstuk âCrush!?â in het muziekcentrum Frits Philips uitgevoerd door zoân 100 jongeren. De dramagroep is al druk bezig met repeteren.

Workshops voor jongeren

Jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar die een rol willen in de voorstelling kunnen zich nog tot 28 augustus 2006 voor een workshop inschrijven. De workshops bestaan uit ongeveer 15 gratis lessen. Er kan een keuze worden gemaakt uit: streetdance, rap, kostuumdesign, decorbouw, martial arts en expressive movement (dans). De workshops starten in september en duren tot en met december. Meer informatie is terug te vinden op www.crusheindhoven.nl. Opgeven kan via jongerenwerk.ehv@humanitaszuid.nl.

De theaterproductie âCrush!?â is een project van de GGD Eindhoven in samenwerking met Humanitas en de Fiom en wordt naast financiering door de Gemeente Eindhoven,mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Provincie Noord-Brabant en Stichting Kinderpostzegels Nederland.