Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer. Ontwerpbeschikking. Artikel 8.26

Algemeen

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken, hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Op verzoek van de vergunninghouder heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid op grond van artikel 8.26 van de Wet milieube­ heer de vergunning in te trekken indien van de vergunning geen gebruik meer wordt gemaakt en als het belang van de bescherming van het milieu zich daartegen niet verzet. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de intrekking van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van het intrekken van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 22 mei 2006 een verzoek om intrekken van de vergunning op grond van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een verzoek van Be-Ha Trailers voor het intrekken van de op 23 maart 2004 verleende vergunning voor een aanhangwagen productiebedrijf aan de Hoofdweg 26 G in Capelle aan den IJssel.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking en de overige van belang zijnde stukken van 17 augustus tot en met 28 september 2006 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 in Schiedam.

Na telefonische afspraak kunnen de stukken gedurende deze periode ook buiten de kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 en bij de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 010-2848662.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Zienswijzen

Schriftelijke zienswijzen kunt u tot en met 28 september 2006 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daar, in een aparte brief bij de van persoonlijke gegevens ontdane zienswijzen, om vraagt.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen als u belanghebbende bent en als u zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking of als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet tot het inbrengen van zienswijzen in staat bent geweest.

Inlichtingen

Voor informatie over de beschikking kunt u zich wenden tot de heer A.M. de Reuver van de DCMR, telefoonnummer 010-2468340.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 (projectnummer 412138).